Antena 3 CNN Externe Explozii masive în apropierea orașului Donețk, filmate de o echipă CNN | Generalul Marius Crăciun: "Cred că ambele armate se pregătesc de iarnă"

Explozii masive în apropierea orașului Donețk, filmate de o echipă CNN | Generalul Marius Crăciun: "Cred că ambele armate se pregătesc de iarnă"

Cinci deflagrații puternice au fost înregistrate, vineri, în regiunea Donețk, de o echipă CNN.

Explozii masive în apropierea orașului Donețk, filmate de o echipă CNN | Generalul Marius Crăciun: "Cred că ambele armate se pregătesc de iarnă"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2022   •   20:03

Echipa de televiziune a surprins exploziile la sol în localitatea Pokrovsk.

Pokrovsk se află la câteva zeci de kilometri de capitala regională Donețk.

Regiunea Dontețk este una dintre cele patru teritorii anexate de Rusia în urma unor referendumuri denunțate și condamnate de Kiev și de aliații săi internaționali.

Tot vineri, surse locale au indicat alte explozii în apropierea unui aerodrom de lângă orașul Herson, acolo unde armata rusă s-a pregătit timp de săptămâni pentru o contraofensivă ucraineană.

Generalul (r) Marius Crăciun a estimat că în prezent ambele părți în conflict se pregătesc de iarnă și speră că vremea rea le va aduce un avantaj în confruntarea cu inamicul.

"Cred că ambele armate se pregătesc de iarnă. Nu știu dacă ucrainenii vor reuși să debarce și să instituie un cap de pod pe malul stâng al Niprului și să elibereze ulterior Crimeea.

Efortul ar fi foarte mare. Ei nu au puterea militară necesară și raportul de forțe nu le este favorabil.

Cred că se vor consolida pe Nipru și vor aștepta iarna.

Rușii toacă mărunt întregul sistem energetic și de comunicații al Ucrainei, tocmai pentru a destabiliza și mai mult populația, pentru a slăbi moralul, pentru că frigul îndeamnă oamenii la revoltă, iar militarii nu mai luptă cu aceeași abnegație", a spus Crăciun la Antena 3 CNN.

Foto: obuzier autopropulsat al armatei ucrainene surprins în timp ce execută foc spre pozițiile ruse în Bahmut, regiunea Donețk, 28 octombrie 2022

×
Subiecte în articol: explozii cnn Pokrovsk donetk Marius Crăciun
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close