Antena 3 CNN Externe Explozii la o bază navală din Cipru: 18 morţi şi zeci de răniţi

Explozii la o bază navală din Cipru: 18 morţi şi zeci de răniţi

Explozii la o bază navală din Cipru: 18 morţi şi zeci de răniţi
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
11 Iul 2011   •   12:02
UPDATE 18:00. Situaţia s-a înrăutăţit în Cipru, unde două containere cu muniţie au sărit în aer, la o bază militară. Bilanţul a crescut la 17 morţi, anunţă televiziunile locale. Seria de explozii a provocat un puternic incendiu şi la principala centrală electrică de pe insulă. În deflagraţii s-au înregistrat şi răniţi, transmit oficialii ciprioţi. În urma incidentului, ministrul cipriot al apărării şi-a dat demisia.


Cel puţin 12 persoane au murit luni dimineaţa, în urma unor explozii produse la o bază navală din sudul Ciprului,  transmite AFP. Alte zeci de persoane au fost rănite în urma deflagraţiilor de la baza Evanghelos Florakis, situată între oraşele Limassol şi Larnaca.

În urma tragediei, ministrul cipriot al Apărării, Costas Papacostas, şi-a prezentat demisia preşedintelui Demetris Christofias, care a acceptat-o.

Mai multe explozii puternice au avut loc luni dimineaţă la principala bază navală a armatei cipriote. "Acolo se află 98 de containere cu explozibili. Două dintre ele au luat foc şi au provocat explozii enorme", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.



Deflagraţia a avut loc, cel mai probabil, într-un depozit unde se află muniţia confiscată de Cipru în 2009.

Exploziile puternice s-au produs la ora locală 6.00 (3.00 GMT) şi au determinat şi întreruperea alimentării cu energie în insulă. De asemenea, deflagraţiile au avariat locuinţele din apropiere şi au declanşat un incendiu de vegetaţie.

Oficialii militari de rang înalt din cadrul Gărzii Naţionale şi-au exprimat îngrijorarea, în ultimele săptămâni, cu privire la condiţiile de depozitare a unei încărcături de armament iranian care s-a aflat la originea declanşării accidentului.

×
Subiecte în articol: morti raniti explozii Cipru
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close