Explozii şi fum negru la o uzină chimică din Texas, după inundațiile catastrofale provocate de furtuna Harvey

de A.M.P    |    31 Aug 2017   •   12:46
Explozii şi fum negru la o uzină chimică din Texas, după inundațiile catastrofale provocate de furtuna Harvey Foto: google map

La uzina chimică Arkema din Crosby, statul american Texas, au avut loc explozii (două, potrivit AFP, una, potrivit Reuters) şi se degaja fum negru, a transmis joi postul de televiziune Houston TV. 

Rezidenţii comitatului Harris din Texas, care locuiesc pe o rază de 2,4 km în jurul uzinei chimice aparţinând grupului francez Arkema, au fost evacuaţi din motive de precauţie încă de marţi, din cauza riscului de incendiu sau explozie. 

Arkema avertizase cu privire la o reacţie posibilă a unora dintre substanţele chimice prezente în uzină şi transmisese că o eventuală reacţie chimică ar putea provoca un incendiu ce ar putea produce o cantitate mare de fum negru. 


Uzina din Crosby produce peroxizi organici, un compus utilizat la fabricarea materialelor plastice. 

Tot marţi, Arkema a anunţat că a trebuit să evacueze o mică echipă care rămăsese la Crosby, situaţia devenind prea periculoasă. 

Comitatul în care se află uzina include, de asemenea, oraşul Houston, inundat în mare parte în urma trecerii furtunii Harvey.

 

 

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close