Antena 3 CNN Externe Extensiile de păr pot duce la calviţie

Extensiile de păr pot duce la calviţie

Extensiile de păr pot duce la calviţie
Sursa foto: Extensii par
05 Feb 2010   •   19:40

Extensiile de păr ar trebui interzise, pentru că pot duce la pierderea podoabei capilare. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători din Marea Britanie. Reprezentanţii The Trichological Society susţin că un număr din ce în ce mai mare de saloane de înfrumuseţare oferă astfel de servicii, la preţuri mici şi fără ca angajaţii să aibă o calificare specială în acest sens.

Membrii organizaţiei susţin că tot mai multe femei tinere suferă de probleme ale scalpului. Ele pot să rămână fără păr pe anumite zone sau chiar să se confrunte cu alopecia. ?Oamenii care obişnuiesc să apeleze la extensiile de păr de obicei speră să arate şi să se simtă mai bine, dar adesea sfârşesc în lacrimi?, spune Barry Stevens, coordonatorul grupului. ?Purtarea extensiilor pe o perioadă mai lungă de timp poate duce la consecinţe foarte grave. Este posibil să distrugă părul permanent?.

Un raport publicat de British Journal of Dermatology a avertizat de asemenea populaţia cu privire la pericolul reprezentat de extensiile de păr. Cercetătorii din Statele Unite şi Italia susţin că, în unele cazuri, e posibil ca femeile să nu aibă nici un semn de pierdere a părului şi, cu toate acestea, scalpul lor poate fi puternic afectat.

Extensiile sunt periculoase pentru rădăcina firului de păr. ?Sunt grele, nu absorb apa cu uşurinţă şi se pot încurca foarte uşor?, spune Barry Stevens. ?Calitatea părului poate face diferenţa?, a adăugat el, explicând că părul de proastă calitate crează probleme la periere, lucru care crează presiune asupra părului natural, care se rupe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close