Antena 3 CNN Externe "Extinderea NATO până la graniţa cu Rusia reprezintă o ameninţare gravă pentru pacea internaţională!"

"Extinderea NATO până la graniţa cu Rusia reprezintă o ameninţare gravă pentru pacea internaţională!"

"Extinderea NATO până la graniţa cu Rusia reprezintă o ameninţare gravă pentru pacea internaţională!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2014   •   08:47

Dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a se extinde până la frontierele Rusiei profitând de criza din Ucraina constituie o "ameninţare gravă pentru pacea" internaţională, a afirmat joi ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, citat de AFP.
   
"Dorinţa NATO de a se extinde până la frontierele Federaţiei Ruse constituie o ameninţare gravă pentru pacea, securitatea şi stabilitatea internaţională", a apreciat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, la Havana.
   
De asemenea, şeful diplomaţiei cubaneze a denunţat noul Guvern din Ucraina, desemnat după incidente care, apreciază el, au fost "instigate de Statele Unite şi aliaţii lor din cadrul NATO", sub justificări "ipocrite".
   
"Nu se poate accepta înlăturarea prin violenţă a unui Guvern constituţional cu preţul a zeci de morţi şi răniţi, în urma unei intervenţii a Statelor Unite şi a unor state aliate" din cadrul Alinaţei Nord-Atlantice, a apreciat Bruno Rodriguez.
   
"Cei care ameninţă astăzi Rusia cu sancţiuni şi represalii sunt aceiaşi care au provocat schimbarea de regim din Ucraina şi care anterior au început războaie de cucerire şi au intervenit direct în problemele interne ale diverselor state care nu se spun intereselor lor de dominare şi îşi apără suveranitatea şi independenţa", a continuat ministrul cubanez.
   
"Cuba respinge ipocrizia, duplicitatea şi agresivitatea manifestate prin acţiunile şi discursul NATO în această privinţă", a mai declarat şeful diplomaţiei cubaneze.

×
Subiecte în articol: NATO Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close