Antena 3 CNN Externe Extrema dreaptă din Ungaria protestează înaintea Congresului Evreiesc

Extrema dreaptă din Ungaria protestează înaintea Congresului Evreiesc

Extrema dreaptă din Ungaria protestează înaintea Congresului Evreiesc
Sursa foto: Foto: tucsoncitizen.com
de S.T.    |    04 Mai 2013   •   16:57

Partidul de extremă dreapta Jobbik a organizat o manifestaţie antisionistă sâmbătă dimineaţa la Budapesta, cu o zi înaintea Congresului Evreiesc Mondial, în pofida premierului conservator Viktor Orban, care voia să interzică manifestaţia, relatează AFP.
   
Viktor Orban a declarat vineri într-un comunicat că nu va tolera nicio manifestaţie rasistă sau antisemită care ar afecta demnitatea celor 500 de invitaţi ai WJC.
   
Manifestaţia a fost organizată pentru "a aduce un omagiu victimelor sionismului şi bolşevismului", potrivit partidului care a strâns 17% din voturi la ultimele alegeri legislative din 2010.
   
Congresul Evreiesc Mondial (WJC) îşi va începe duminică adunarea generală de trei zile la Budapesta, în semn de solidaritate cu o comunitate evreiască care se află din ce în ce mai mult în dificultate în ţară.
   
Câteva sute de simpatizanţi ai partidului au participat la manifestaţie, care a fost interzisă într-o primă fază de Ministerul de Interne, dar după apelul în justiţie, acesta a dat undă verde reuniunii radicalilor.
   
Poliţia era prezentă în număr foarte mare în apropierea manifestaţiei, dar şi în general în toată capitala ungară, iar această prezenţă sporită va fi menţinută până la 7 mai, data încheierii Congresului.
   
O contramanifestaţie are loc, de asemenea, în apropiere, dar este bine izolată de poliţie, cu participarea a circa 50 de persoane, care arborau afişe ale personalităţilor ungare recunoscute de origine evreiască şi care au recitat un poem al lui Miklos Radnoti.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close