Antena 3 CNN Externe Extremismul ia amploare. Zece tineri francezi au fost arestați pentru că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni

Extremismul ia amploare. Zece tineri francezi au fost arestați pentru că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni

Extremismul ia amploare. Zece tineri francezi au fost arestați pentru că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
17 Oct 2017   •   20:32

Zece persoane, cu vârste între 17 și 25 de ani, au fost arestate marți în sud-estul Franței și în regiunea pariziană, potrivit Reuters.

Tinerii sunt suspectați că plănuiau atacuri împotriva unor oameni politici, au indicat surse apropiate anchetei, în cadrul căreia un fost militant extremist de dreapta a fost arestat în luna iunie, potrivit AFP.

În această anchetă, un fost membru al mișcării Acțiunea Franceză (extrema dreapta regalistă), în vârstă de 21 de ani, a fost inculpat la începutul lui iulie după ce a amenințat pe rețele sociale că va ataca migranți și jihadiști, au precizat sursele, confirmând o informație publicată de cotidianul Le Monde.

Potrivit agenției Reuters, care citează un oficial din sistemul de justiție, poliția antiteroristă franceză a arestate zece militanți de extremă dreapta.

Conform postului de televiziune privat M6, preluat de Reuters, cei zece tineri sunt suspectați că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni francezi și a unor lăcașuri de cult musulmane.

Arestările au fost operate în departamentul Seine-Saint-Denis, în nordul Parisului, și la Marsilia, a relatat M6.

×
Subiecte în articol: politicieni atacuri arestati tineri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close