Antena 3 CNN Externe Extremiştii germani au afişat o caricatură cu Mahomed în faţa unei moschei din Berlin

Extremiştii germani au afişat o caricatură cu Mahomed în faţa unei moschei din Berlin

Extremiştii germani au afişat o caricatură cu Mahomed în faţa unei moschei din Berlin
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Aug 2012   •   16:30

Aproximativ 50 de militanţi ai unui grup de extremă dreapta au afişat, sâmbătă, o caricatură cu Mahomed în faţa unei moschei din Berlin, recunoscută ca un fief salafist, a declarat un jurnalist pentru AFP.
   
Cuvintele "stop islamizării!" figurau pe o pancartă a acestor militanţi ai organizaţiei "Pro Deutschland" care vor să desfăşoare mai multe acţiuni similare la acest sfârşit de săptămână.
   
Ei au prevăzut să meargă în faţa altor două moschei berlineze sâmbătă şi în faţa clădirilor ocupate de extrema stângă duminică.
   
Poliţiştii au fost mobilizaţi în masă în faţa locurilor de cult din cartierul Wedding, potrivit AFP, în timp ce 150 de militanţi antinazişti şi de extremă stânga organizau o contramanifestaţie.
   
Caricaturile cu Mahomed ale danezului Kurt Westergaard au provocat un val de proteste în lumea musulmană în 2005, islamul interzicând reprezentarea profetului musulman.
   
În mai, acest grup de extremă dreapta a afişat deja aceste desene în faţa unor moschei din Bonn şi Solingen, în vestul ţării.
   
Confruntări grave au avut loc atunci între poliţie şi salafişti, multe persoane fiind arestate.
   
Salafismul, curent al islamului sunnit fondat pe o intrepretare strictă şi literală a Coranului, face obiectul unei supravegheri de către serviciile de securitate internă germane.
 

×
Subiecte în articol: caricatura Berlin moschee
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close