Antena 3 CNN Externe Fabius: Nimic nu poate justifica o continuare a atacurilor şi masacrelor în Orientul Mijlociu

Fabius: Nimic nu poate justifica o continuare a atacurilor şi masacrelor în Orientul Mijlociu

Fabius: Nimic nu poate justifica o continuare a atacurilor şi masacrelor în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Iul 2014   •   14:13

Ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, a făcut apel, marţi, la semnarea unui armistiţiu între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, considerând că „nimic nu poate justifica o continuare a atacurilor şi masacrelor”, informează AFP, citată de Agerpres.

„În Israel şi în Gaza, situaţia este foarte foarte dură”, a subliniat Fabius la sosirea la Bruxelles, unde participă la o reuniune a miniştrilor de externe din Europa.

„Nimic poate justifica o continuare a atacurilor şi a masacrelor care fac multe victime şi nu fac decât să exacerbeze tensiunile şi ura între populaţii”, a continuat şeful diplomaţiei franceze.

„Franţa vrea să acţioneze cu multă forţă pentru a cere o încetare a focului imediat, iar această poziţie va fi menţinută”, a declarat ministrul francez.

Luni, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că „trebuie făcut totul pentru a pune capăt imediat suferinţei populaţiei civile din Gaza”.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi secretarul de stat american, John Kerry, se află marţi la Cairo pentru a încerca să obţină un armistiţiu între Israel şi Hamas după 14 zile de bombardamente israeliene la Gaza, care s-au soldat cu peste 570 de morţi în rândul palestinienilor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close