Antena 3 CNN Externe Fabrica Tesla de la Berlin este oprită din nou de justiția din Germania din cauza a două ONG-uri

Fabrica Tesla de la Berlin este oprită din nou de justiția din Germania din cauza a două ONG-uri

Grupuri ecologiste germane au contestat oficial autorizaţia provizorie de construcţie a fabricii Tesla de lângă Berlin, acordată de autoritatea pentru mediu din Brandenburg, potrivit avocatului acestora.

Fabrica Tesla de la Berlin este oprită din nou de justiția din Germania din cauza a două ONG-uri
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2021   •   17:04

Obiecţia este bazată pe afirmaţia că Tesla nu a clarificat suficient ce măsuri de precauţie va lua pentru a preveni ca un gaz extrem de otrăvitor să scape din fabrică.

Totodată, obiecţia susţine că Tesla a modificat documentele din cerere, pentru a produce celule de baterii la sediul fabricii, pentru care nu a obţinut autorizaţia necesară.

Grupurile de activiști au afirmat că se vor adresa justiţiei, dacă autorităţile statului nu vor cere supendarea autorizaţiei de construcţie până pe 16 iunie. 

Americanii au inceput constructia fabricii Gigafactory Berlin la inceputul anului trecut si pana acum aceasta trebuia sa produca deja masini, insa Tesla a fost data in judecata de cateva ori.

Acum a venit randul ONG-urilor ecologiste Nabu si Green League care au un cuvant important de spus in Germania unde Partidul Verzilor este o forta in Bundestag.

×
Subiecte în articol: tesla Germania fabrica
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close