Antena 3 CNN Externe Facebook, acuzat că a minţit privind numărul de utilizatori

Facebook, acuzat că a minţit privind numărul de utilizatori

Frances Haugen, autoarea dezvăluirilor despre politica de conținut a Facebook, a formulat o plângere către Comisia pentru Piața de Capital din SUA, SEC.

Facebook, acuzat că a minţit privind numărul de utilizatori
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2021   •   18:16

Potrivit celor susținute de Frances Haugen, Facebook a înregistrat o scădere a utilizatorilor mai tineri chiar în timpul pandemiei coronavirusului, într-un moment în care utilizarea rețelelor sociale în ansamblu a crescut.

Haugen a prezentat rezultatele unei anchete interne conform căreia implicarea mai redusă a adolescenților din Statele Unite ar putea reduce numărul de utilizatori zilnici din SUA cu până la 45% între 2021 şi 2023.

"Facebook a denaturat parametrii fundamentali pentru investitori şi agenți de publicitate, cum ar fi cantitatea de conținut creat pe platformă și creșterea numărului de utilizatori individuali", în special pe "o populație demografică de mare valoare", se spune în plângerea adresată SEC.

Avocatul lui Haugen, John Tyle, a declarat că "în calitate de companie cotată la bursă, Facebook este obligat să nu mintă investitorii săi sau să rețină informații concrete".

Echipa juridică a lui Haugen a citat analizele interne de Facebook care arată că peste 15% din conturile noi create de adolescenți sunt conturi secundare sau duplicate, în timp ce utilizarea Facebook în rândul tinerilor de 18-24 de ani „continuă să scadă”, iar acești utilizatori „petrec mai puțin timp, produc mai puțin (conținut) şi trimit mai puține mesaje” pe rețeaua socială.

×
Subiecte în articol: Frances Haugen Facebook
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close