Antena 3 CNN Externe Facebook știe despre impactul negativ al Instagramului asupra adolsecentelor, însă a ținut studiul secret

Facebook știe despre impactul negativ al Instagramului asupra adolsecentelor, însă a ținut studiul secret

Facebook studiază de 2 ani în secret impactul negativ al Instagramului asupra tinerilor, și în special asupra adolescentelor, potrivit unei surse din cadrul firmei care se ocupă cu studiul.

Facebook știe despre impactul negativ al Instagramului asupra adolsecentelor, însă a ținut studiul secret
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    15 Sep 2021   •   12:55

Din 2019, membri ai companiei au început să studieze impactul pe care produsele lor îl au asupra sănătății mintale a tinerilor utilizatori.

Analiza a arătat că aplicația de distribuire a fotografiilor Instagram este “dăunătoare în cazul unui procent semnificativ” al tinerilor utilizatori, mai ales pentru adolescente

”Pentru una din trei fete, înrăutățește și problema imaginii de sine. 32% dintre tinere au spus că atunci când se simt rău în legătură cu imaginea de sine, Instagramul înrăutățește aceste stări”, potrivit  The Wall Street Journal. 

”Tinerii dau vina pe Instagram pentru stările de anxietate și depresie”, se mai scria în studiu, potrivit The Guardian.

Analizele Instagram obținute în urma grupurilor de studiu între anii 2019 și 2020, arată pentru prima dată cât de conștientă este, de fapt, compania despre impactul produsului ei asupra sănății mintale a adolescenților. 

Și cu toate acestea, Facebook, care deține Instagramul din 2021 a oferit răspunsuri evazive și a negat acest efect

De-a lungul anilor, platforma Instagram a fost criticată de utilizatori pentru că promovează conținut dăunător și pentru că este un factor care agravează anxietatea și depresia, în special în rândul publicului mai tânăr.

Din acest motiv, Instagram, intenționează să dezvolte o versiune a aplicației sale destinată copiilor sub 13 ani.

În 2017, The Royal Society for Public Health (RSPH) a realizat un sondaj pe aproape 1500 de tineri din Anglia, cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, întrebându-i despre modul în care utilizarea platformelor social media le influențează anumite aspecte ale vieții.

1 din 6 tineri se confruntă cu anxietate la un moment din viață, iar procentul tinerilor care experimentează asta a crescut la 70% în ultimii 26 de ani.

Studiile arată că tinerii care sunt utilizatori dependenți de social media – și petrec mai mult de 2 ore pe zi pe platforme precum Facebook sau Instagram – sunt mult mai predispuși la anxietate și depresie. 

×
Parteneri
Trucul prin care pot fi anulate amenzile pentru vorbitul la telefon
x close