Antena 3 CNN Externe Facebook și Instagram vor permite postările care cer moartea lui Putin și îndeamnă la violență împotriva rușilor care au invadat Ucraina

Facebook și Instagram vor permite postările care cer moartea lui Putin și îndeamnă la violență împotriva rușilor care au invadat Ucraina

Platformele Meta, Facebook și Instagram, au anunțat o schimbare temporară a politicii privind incitarea la violență. Cele două rețele de socializare vor permite postările care cer moartea lui Vladimir Putin și îndeamnă la violență împotriva rușilor care au invadat Ucraina.

Facebook și Instagram vor permite postările care cer moartea lui Putin și îndeamnă la violență împotriva rușilor care au invadat Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   09:52

”Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, ca moartea invadatorilor ruși. Nu vom permite apeluri credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta, într-un comunicat, scrie Reuters.

Apelurile pentru moartea liderilor politici ai Rusiei și Belarusului vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau nu au indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, au transmis reprezentanții, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Washingtonului să oprească ”activitățile extremiste” ale Meta. 

”Utilizatorii Facebook și Instagram nu le-au dat proprietarilor acestor platforme dreptul de a determina criteriile adevărului și de a pune națiunile una împotriva celeilalte”, a spus ambasada, într-un mesaj pe Twitter, care a fost distribuit și de biroul lor din India.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

În e-mailul trimis recent moderatorilor, Meta a evidențiat o schimbare în politica sa privind discursul instigator la ură, care se referă atât la soldații ruși, cât și la ruși în contextul invaziei.

”Emitem o indemnizație pentru spiritul politicii pentru a permite discursurile violente T1 care altfel ar fi eliminate în temeiul politicii privind discursul instigator la ură atunci când: vizează soldații ruși, cu excepția prizonierilor de război sau vizează rușii acolo unde este vorba de invazia rusă a Ucrainei (de exemplu, conținutul menționează invazia, autoapărarea etc.)”, se arată în e-mail.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în țară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricții de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a luat măsuri împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter, fiind și ea restricționată în țară, în timpul invaziei sale din Ucraina, pe care numește o ”operațiune specială”.

Multe platforme importante socializare au anunțat restricții de conținut în contextul conflictului, inclusiv blocarea mass-mediei de stat ruse RT și Sputnik în Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close