Antena 3 Externe Facebook îşi cere scuze pentru experimentul psihologic din 2012. "A fost prost comunicat. Nu am vrut să vă supărăm"

Facebook îşi cere scuze pentru experimentul psihologic din 2012. "A fost prost comunicat. Nu am vrut să vă supărăm"

03 Iul 2014   •   10:27
Facebook îşi cere scuze pentru experimentul psihologic din 2012. "A fost prost comunicat. Nu am vrut să vă supărăm"
Sursa foto: Foto: mashable.com

Încercarea Facebook de manipulare a utilizatorilor săi în timpul unui studiu psihologic a fost "prost comunicată", a declarat Sheryl Sandberg, director de operaţiuni al reţelei de socializare, potrivit The Wall Street Journal, preluat joi de DPA şi Agerpres.

Reţeaua de socializare Facebook a desfăşurat un studiu pe durata unei săptămâni, în anul 2012, pentru a testa cum pot influenţa postările pozitive şi negative din serviciul de ştiri al reţelei postările ulterioare ale utilizatorilor, implicând aproximativ 700.000 de persoane.

"Acest experiment a fost parte a unei cercetări în desfăşurare pe care companiile o fac pentru a testa diferite produse, şi asta a fost. A fost prost comunicat şi pentru această comunicare ne cerem scuze. Nu am vrut să vă supărăm', a spus Sheryl Sandberg, în timpul unei călătorii la New Delhi.

Acesta fost primul comentariu public despre studiul respectiv făcut de un oficial al Facebook după furia izbucnită în cercurile de social-media la sfârşitul săptămânii trecute, scrie WSJ.

Studiul a fost publicat în luna martie în revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences'. Potrivit concluziilor acestuia, utilizatorii care recepţionau mesaje pozitive erau mai determinaţi să posteze mesaje pozitive şi viceversa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close