Antena 3 CNN Externe Falimentul din Italia care afectează mii de români. "E haos! Aici e un adevărat război"

Falimentul din Italia care afectează mii de români. "E haos! Aici e un adevărat război"

Falimentul din Italia care afectează mii de români. "E haos! Aici e un adevărat război"
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
de O.P.    |    14 Aug 2012   •   06:29

Aeroporturile italiene sunt în stare de haos după ce o companie aeriană low-cost, Wind Jet, a intrat în faliment şi şi-a suspendat toate zborurile. Mii de pasageri sunt nevoiţi să-şi modifice rezervările şi să mai scoată bani în plus din buzunar. Wind Jet opera şi zboruri spre România, care vor fi preluate de altă companie.

Wind Jet şi-a încetat activitatea în plin sezon al vacanţelor, o perioadă de vârf pentru transportul aerian din Italia. Reţeaua companiei îşi avea centrul pe aeroportul sicilian Catania, unde călătorii nemulţumiţi au ajuns în pragul răscoalei.

"Stau aici de 24 de ore. Trebuia să iau un avion spre Florenţa, ca să mă întorc la lucru. Mi se termină concediul, asta e problema. E haos!", a declarat Roberto.

Atmosfera s-a încins atât de tare încât primarul oraşului a venit pe aeroport ca să liniştească spiritele. Înconjurat de pasagerii tot mai supăraţi, el a încercat să afle informaţii de la autorităţile din Roma.

RAFFAELE STANCANELLI, vorbeşte la telefon:"Salut, ce mai faceţi? Eu fac rău de tot, pentru că sunt la aeroportul din Catania şi aici e un adevărat război, e război! Pasagerii sunt furioşi şi la fel şi salariaţii".

Prăbuşirea companiei îi afectează nu doar pe pasageri ci, mai ales, pe salariaţi, care sunt gata de orice ca să-şi păstreze locurile de muncă.

Dar autorităţile au apelat la Alitalia şi alte companii italiene, care vor prelua cursele Wind Jet. Pentru pasageri, concluzia este una singură.

Wind Jet efectua şi zboruri între Rimini şi Bucureşti, care vor fi asigurate de o altă companie privată, Livingston.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close