Antena 3 CNN Externe Falsul chirurg al vedetelor din România, Matteo Politi, eliberat din arest în Italia. Lucrează la un hotel din Veneţia

Falsul chirurg al vedetelor din România, Matteo Politi, eliberat din arest în Italia. Lucrează la un hotel din Veneţia

Matteo Politi a fost eliberat din arestul din Veneţia, de către judecătorii italieni, la doar câteva zile după ce a fost prins.

Falsul chirurg al vedetelor din România, Matteo Politi, eliberat din arest în Italia. Lucrează la un hotel din Veneţia
Sursa foto: Facebook | La Nuova Venezia e Mestre
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   12:15

După ce a fost prins pe 22 august de oamenii legii din Italia, falsul chirurg este eliberat. Condamnat în România la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, Matteo Politi a fost eliberat din arest și a cerut să nu fie extrădat.

Judecătorii din Italia au decis să îl lase în libertate, sub control judiciar.

El a fost prins de carabinierii din Veneția marţi și va afla decizia judecătorilor italieni săptămâna viitoare, pe 30 august, potrivit La Repubblica.

Matteo Politi a fost audiat la Curtea de Apel din Veneția, iar judecătorii a decis să îl plaseze sub control judiciar până la pronunțarea deciziei privind extrădarea. Politi a susţinut că nu există vreun risc să fugă până la decizia de pe 30 august.

Falsul chirurg este obligat să meargă o dată pe săptămână la sediul carabinierilor și se va putea întoarce la muncă. El este acum îngrijitor într-un hotel de lângă Veneția.

Politi a practicat în România chirurgia estetică și a operat zeci de femei, deși nu avea studii medicale. Acesta va trebui să stea trei ani și patru luni la închisoare în țara noastră, fiindcă a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României. Bărbatul a fost judecat pentru fals intelectual şi înşelăciune.

După începerea anchetei, italianul a încercat să fugă din România. Acesta a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. În România, Politi a fost arestat preventiv o perioadă şi, ulterior, a fost eliberat.

Citeşte şi: Un copil de trei ani şi mama lui, răpiţi de un bărbat şi trei complici din Gura Padinii. Agresorul nu a fost prins


 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close