Antena 3 CNN Externe Falsă alertă cu bombă la consulatul SUA din Milano şi la redacţia unui post de radio

Falsă alertă cu bombă la consulatul SUA din Milano şi la redacţia unui post de radio

Falsă alertă cu bombă la consulatul SUA din Milano şi la redacţia unui post de radio
Sursa foto: Foto: smedds.org
06 Aug 2013   •   19:51
UPDATE 20.00 - Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă, în urma verificărilor efectuate în clădirea respectivă.


Consulatul Statelor Unite din Milano şi sediul unui post de radio, din aceeaşi clădire, au fost evacuate, marţi după-amiază, din cauza unei alerte cu bombă, relatează Corriere della Sera, citat de Mediafax.
   
Alerta de securitate a fost declanşată la ora locală 17.30 (18.30, ora României), la consulatul general al Statelor Unite din bulevardul Principe Amedeo, în Milano.
   
În clădire a fost depistat un colet suspect. Atât consulatul, cât şi redacţia postului Radio Montecarlo, din aceeaşi clădire, au fost evacuate.
   
Imobilul va fi percheziţionat de agenţii pirotehnici.
   
Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârşitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al reţelei teroriste Al-Qaida, cetăţenii americani fiind îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă în timpul deplasărilor externe.

Potrivit ziarului The New York Times, la originea măsurilor speciale de securitate se află comunicaţii între lideri ai reţelei Al-Qaida interceptate de serviciile de spionaj americane. Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi în străinătate. În paralel, Statele Unite au anunţat vineri închiderea a zeci de ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor ameninţări specifice provenind în principal din Yemen.
   

×
Subiecte în articol: Ambasada SUA alerta cu bomba
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close