Antena 3 CNN Externe Familia Bonanno decapitată. Cadavrul lui Salvatore Montagna a fost "pescuit" din râu

Familia Bonanno decapitată. Cadavrul lui Salvatore Montagna a fost "pescuit" din râu

Familia Bonanno decapitată. Cadavrul lui Salvatore Montagna a fost "pescuit" din râu
Sursa foto: Foto: huffingtonpost.ca
25 Noi 2011   •   14:16

Cadavrul unui cap al mafiei ce operează pe teritoriul Statelor Unite a fost "pescuit" din apele unui râu, în apropiere de Montreal (Canada), anunţă thecanadianpress.com

Anchetatorii au identificat rapid victima şi au anunţat că este vorba de Salvatore Montagna, şeful temutei familii Bonanno din New York, organizaţie cu adânci rădăcini în crima organizată de peste ocean.


Poreclit "Sal, muncitorul de fier", Montagna coordona oficial o afacere prosperă cu oţel. FBI a spus că el este de fapt adevăratul boss al crimei organizate de pe Coasta de Est.

Moartea sa vine după un lung şir de asasinate  în stil mafiot, pe parcursul a doi ani.

Montagna s-a născut în anul 1971, în Canada, dar a crescut în Sicilia. La 15 ani este atras de mirajul Americii şi se stabileşte, alături de familia sa, în Bronx, NYC. Nu a obţinut niciodată cetăţenia americană.

În anii `90 se însoară cu o membră a familiei Gambino, Kellice Gucciardo, cimentând astfel relaţiile cordiale dintre cele două clanuri, membre marcante în Genovese crime family.

În 2009, este deportat în Canada pentru o faptă minoră, a refuzat să depună mărturie la o acuzaţie de pariuri ilegale. A pledat vinovat şi instanţa l-a expulzat în Canada, unde a intrat ca un cetăţean onest, fără cazier.

Revenirea în ţara în care s-a născut, şi mai ales în oraşul natal, Montreal, este înconjurată de coincidenţe dubioase. Cu câteva luni înainte, familia care deţinea monopolul asupra afecerilor ilegale din zonă, Rizzuto, este decimată. Rând pe rând, membrii acesteia sunt găsiţi morţi sau nu mai sunt găsiţi deloc.

S-au făcut speculaţii conform cărora Salvatore Montagna a încercat să preia în forţă afacerile canadiene. Moartea sa vine la 2 luni după ce Raynald Desjardins a scăpat viu dintr-un schimb de focuri din Laval, o suburbie a Montrealului.

Desjardins este un apropiat al lui Vito Rizzuto, cel care este recunoscut ca fiind liderul mafiei locale. În prezent, Rizzuto este încarcerat într-un penitenciar din SUA.

Familia Bonanno este una dintre cele mai mari, dintre cele 5, care conduce crima organizată din New York. De multe ori decapitată, ea a găsit mereu noi resurse de supravieţuire şi a scos nume celebre ca Al Capone sau Lucky Luciano.
Dacă în trecut, Mafia italiană avea îndeletniciri în traficul de droguri, arme şi alte infracţiuni, de câţiva ani s-a orientat către domenii mult mai "ferite", precum imobiliare sau construcţii.

Poliţia a evitat până acum să facă conexiunile dintre crime, pe cale oficială, aşteptând finalizarea investigaţiei.

×
Subiecte în articol: mafia New York Montreal
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close