Antena 3 CNN Externe Familia de romi români care jefuia pasageri în trenuri, condamnată la închisoare, în Marea Britanie

Familia de romi români care jefuia pasageri în trenuri, condamnată la închisoare, în Marea Britanie

Familia de romi români care jefuia pasageri în trenuri, condamnată la închisoare, în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Apr 2012   •   20:53

Familia de romi români care jefuia pasagerii în trenuri în Marea Britanie, în timp ce aceştia dormeau, a fost condamnată la închisoare, relatează The Independent.
   
Fraţii Romulus (18 ani) şi Marin (25 de ani) Rostaş, Romulus Govinder Rostaş (17 ani) şi Robert Rostaş (23 de ani), operau în trenurile de noapte pe ruta Londra-Kent, jefuind pasagerii distraţi sau vulnerabili, a anunţat poliţia britanică a transporturilor (BTP).
   
Robert a fost condamnat la 30 de luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru conspiraţie în vederea furtului, în timpul procesului, în februarie. Romulus a fost condamnat la 18 luni, în timp ce Marin la trei ani de închisoare pentru aceleaşi fapte. Vărul lor, Cornel Rostaş, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare, iar Romulus Govinder la 12 luni de detenţie. Ambii au pledat vinovat la acuzaţia de conspiraţie în vederea furtului.
   
BTP a lansat Operaţiunea Weevil pentru a investiga peste 180 de furturi de la pasageri în trenurile de pe ruta Londra-Kent, în perioada ianuarie 2009 - august 2011.
   
Ofiţerii BTP cred că banii câştigaţi în acest fel de grupare erau trimişi în România.


×
Subiecte în articol: familie inchisoare pasageri
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close