Antena 3 CNN Externe Familia Obama a deschis seria celor 10 baluri oficiale. Primul dans (VIDEO)

Familia Obama a deschis seria celor 10 baluri oficiale. Primul dans (VIDEO)

Familia Obama a deschis seria celor 10 baluri oficiale. Primul dans (VIDEO)
Sursa foto: michelle barack obama
21 Ian 2009   •   04:30

Familia Obama a deschis seria balurilor inaugurale cu primul dans la unul din cele 10 baluri oficiale la care vor participa miercuri dimineaţa în Washington.
Preşedintele şi prima doamnă au deschis seria cu o piesă a lui Etta James - "At Last" interpretată de Beyonce la Balul Cartierului. Oricum în toată capitala se defăşoară simultan zeci de alte baluri neoficiale, unde se petrece fără apariţia cuplului prezidenţial.
La aceste evenimente majoritatea doamnelor poartă negru, la fel precum partenerii lor, deşi există şi unele excepţii. De asemenea, nu toată lumea pare fericită să participe la eveniment: cântăreaţa Sheryl Crow, ce trebuia să cânte la Midwestern Ball, declara că nu şi-a văzut copiii de patru zile, îi este dor de casă şi se simte mizerabil, scrie Fox News.
Deşi înconjurate de o anumită aură, balurile sunt departe de o strălucire ?nobilă?: se fac cozi mari la intrare, sau pentru toalete precum şi la garderobe, iar mâncarea este în general vegetariană.
În plus, în concordanţă cu criza financiară, invitaţii care deja au plătit între 75 şi mii de dolari pentru un pachet trebuie să îşi cumpere băuturile, la preţuri de 6 dolari o bere şi 9 dolari un cocktail .
Prima oprire a lui Obama a fost la evenimentul dedicat locuitorilor capitalei, unde sunt aşteptaţi să cânte Beyonce, soţul Jay-Z, Mariah Carey, Alicia Keys, Shakira, Sting, Faith Hill, Mary J. Blige, Stevie Wonder şi Maroon 5.
Urmează balul pentru statul natal al lui Obama- Illinois şi Hawaii cu prezenţa lui Jack Johnson şi Common; Balul Comandantului pentru forţele armate cu Jon Bon Jovi ce va cânta şi pentru trupele din afara SUA, care se vor bucura de o transmisie specială, deschis cu un discurs al preşedintelui şi o legătură directă cu militari din Afganistan, care l-au invitat pe Obama să vină să îi viziteze.
De asemenea Balul Tineretului, cu Kanye West, Kid Rock şi Fall Out Boy ce este transmis de MTV.
Obama şi vicepreşedintele Joe Biden vor fi prezenţi şi la balul pentru statul natal al celui din urmă şi ale cinci baluri regionale.
În trecut, aceste evenimente au fost destul de ciudate pentru protagonişti- aceştia se mişcau pe ritmul muzicii în faţa a mii de persoane, salutau lumea şi plecau în fugă spre următorul bal. În 2001, George W. Bush a fost cronometrat pentru a se observa că, ca la cele nouă baluri inaugurale la care a participat, a stat pe ringul de dans între 29 şi 67de secunde.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close