Antena 3 CNN Externe Familia regală spaniolă, implicată într-un scandal imens de corupţie. Ginerele Regelui Juan Carlos, audiat într-un dosar de delapidare de 6 milioane de euro

Familia regală spaniolă, implicată într-un scandal imens de corupţie. Ginerele Regelui Juan Carlos, audiat într-un dosar de delapidare de 6 milioane de euro

Familia regală spaniolă, implicată într-un scandal imens de corupţie. Ginerele Regelui Juan Carlos, audiat într-un dosar de delapidare de 6 milioane de euro
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
24 Feb 2013   •   16:59
Ginerele regelui Juan Carlos al Spaniei, Inaki Urdangarin, acuzat de fraudă fiscală într-un dosar de delapidare de 6 milioane euro, a fost audiat de o instanţă din Mallorca, relatează CNBC.

Încrederea populaţiei spaniole în regalitate şi în clasa politică a scăzut dramatic în ultima perioadă, din cauza scandalurilor recente în care mai mulţi politicieni au fost acuzaţi că ar fi primit milioane de euro mită.

Inaki Urdangarin, fost jucător de handbal în echipa Spaniei, este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa dată de relaţia cu familia regală pentru a câştiga contracte profitabile cu statul, vizând organizarea de evenimente în principal în Mallorca, dar şi în alte părţi ale Spaniei.

Fundaţia Noos, condusă de Urdangarin, este suspectată că a obţinut sume exagerate de la stat pentru organizarea de conferinţe privind afacerile în sport şi de ascunderea profiturilor în străinătate.

Casa regală încearcă să se distanţeze de Urdangarin, al cărui titlu nobiliar este Ducele de Palma. Fotografiile cu acesta au fost şterse de pe site-ul familiei regale. De asemenea, ginerele nu are voie să participe la evenimentele casei regale timp de mai bine de un an.

Juan Carlos, rege din 1975, a fost cea mai populară personalitate în Spania la sfârşitul anilor '70, deoarece a jucat un rol cheie în tranziţia către democraţie după îndelungata dictatură a lui Francisco Franco.

 

 

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close