Antena 3 CNN Externe Familia unuia dintre românii ucişi în explozia din Cehia face acuzaţii grave: „Am aflat de la televizor că a murit. Nu ne-a sunat nimeni!”

Familia unuia dintre românii ucişi în explozia din Cehia face acuzaţii grave: „Am aflat de la televizor că a murit. Nu ne-a sunat nimeni!”

Familia unuia dintre românii ucişi în explozia din Cehia face acuzaţii grave: „Am aflat de la televizor că a murit. Nu ne-a sunat nimeni!”
24 Mar 2018   •   15:57

Cinci muncitori români au murit în urma exploziei de la o uzină chimică din Cehia. Familia unuia dintre ei face acum acuzaţii grave la adresa autorităţilor.

Rudele lui Constantin Brânzaru, românul de 55 de ani din Chirca, judeţul Dâmboviţa, mort în deflagraţie, acuză autorităţile din România că nu i-au anunţat pe aparţinători de tragedie. 

"Lucra de mulţi ani acolo. Am apucat să vorbesc cu el ultima dată duminică. Am aflat de accident acum o jumătate de oră de la Ambasadă, după ce ne-am interesat noi. Am înţeles că de repatriere se va ocupa firma de acolo.

Lucra în condiţii periculoase. Făcea cazane pentru hidrocentrale termice acolo. Era lăcătuş mecanic. Venea anul acasă şi apoi pleca. Muncea cu contract, trimitea bani pentru terminarea casei", a declarat pentru adevarul.ro, Ionuţ Brânzaru, fiul victimei.

Fratele lui Constatin Brânzaru spune că a aflat cumplita veste de la televizor. "Noi am aflat de la televizor ce s-a întâmplat acolo. Acum şase săptămâni ne-a murit şi mama. Acum mi-a murit şi fratele. Nu ne-a sunat nimeni.

Am sunat noi în Cehia, la ambasadă şi ne-au confirmat că e mort. Nu ştim cum să procedăm să îl aducem în ţară. Soţia sa ştie că e la spital, nu că e mort. Când a auzit de explozie, i s-a făcut rău şi a dus-o salvarea la spital", a spus fratele românului mort în explozie.

 

 

×
Subiecte în articol: Cehia explozie romani familie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close