Antena 3 CNN Externe O întreagă familie de ucraineni a fost masacrată lângâ Makariv, la vest de Kiev: "Asta este operaţiunea specială"

O întreagă familie de ucraineni a fost masacrată lângâ Makariv, la vest de Kiev: "Asta este operaţiunea specială"

O întreagă familie de ucraineni a fost masacrată lângă Makariv, o localitate situată la vest de Kiev. Şeful Poliţiei din regiunea Kiev a prezentat imaginile masacrului soldaţilor ruşi asupra civililor din Ucraina.

O întreagă familie de ucraineni a fost masacrată lângâ Makariv, la vest de Kiev: "Asta este operaţiunea specială"
Sursa foto: Poliţia Naţională din Regiunea Kiev
de Alin Tarnovschi    |    Carmina Pricopie    |    12 Apr 2022   •   11:23

Andriy Nebitov, şeful Poliţiei Naţionale din regiunea Kiev, a prezentat noi dovezi ale masacrelor comise de armata rusă în timpul ocupaţiei în localităţile din jurul capitalei Kiev.

Un astfel de caz a ieşit la iveală în zona localităţii Makariv, acolo unde forţele ucrainene au descoperit o maşină pe care soldaţii ruşi ar fi mitraliat-o în ciuda faptului că pe geamuri scria mesajul: "Copii".

Potrivit forţelor ucraiene, totul s-a întâmplat la mijlocul lunii martie, atunci când o întreagă familie încerca să se evacueze din satul ocupat de ruşi.

Maşina în care aceştia se aflau a fost mitraliată, iar cei din interior au murit, cu excepţia şoferului care a ajuns la un spital.

Printre victimele care şi-au pierdut viaţa se numără un băieţel în vârstă de doi ani, un adolescent de 14 ani, dar şi trei femei.

Andriy Nebitov, şeful Poliţiei Naţionale din Kiev, a declarat că maşina avea steaguri albe, dar şi cuvântul "Copii" scris pe geamuri, însă ruşilor nu le-a păsat şi au mitraliat autoturismul în care se aflau civili.

"Asta este operaţiunea specială declanşată de Rusia în Ucraina", a declarat Nebitov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close