Antena 3 CNN Externe O fântână de 1,8 milioane de euro, subiect de glume și critici pe internet: "Este cea mai urâtă din lume"

O fântână de 1,8 milioane de euro, subiect de glume și critici pe internet: "Este cea mai urâtă din lume"

O fântână din Viena, care a costat 1,8 milioane de euro, a stârnit un val de critici pe internet. ''Unde se află cea mai urâtă fântână din lume? În Austria!'', au scris internauții.

O fântână de 1,8 milioane de euro, subiect de glume și critici pe internet: "Este cea mai urâtă din lume"
Sursa foto: Michael Ludwig | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   20:45

''O ruşine!'', ''Ce oroare!'', ''E o glumă?'', au continuat să curgă comentariile, după ce mai multe fotografii cu monumentul au fost publicate pe internet.

Fântâna a fost comandată de municipalitatea social-democrată, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la aprovizionarea oraşului cu apă de izvor, un sistem excepţional, cu care Viena se mândreşte.

Lucrarea a fost inaugurată cu mare fast într-un cartier defavorizat, pe 24 octombrie, de primarul Michael Ludwig, care o consideră ''interesantă'', alături de preşedintele ecologist austriac Alexander Van der Bellen.

Un colectiv vienez, care poartă numele Gelitin, a câştigat concursul de proiecte cu un concept care ar fi trebuit să ''reprezinte responsabilitatea societăţii faţă de apă, a cărei protejare devine din ce în ce mai importantă'' în contextul episoadelor de secetă severă, potrivit consilierului pentru climă Jürgen Czernohorszky.

Citește și: Bacșișul uriaș lăsat de un artist celebru după ce a fost servit. Chelnerița, copleșită de gest: "Un tip autentic și de treabă"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu toate acestea, fântâna contemporană nu este pe gustul tuturor. 

Un mesaj scris în engleză pe contul Culture, care exprimă regretul că ''doar atât s-a putut pentru 1,8 milioane de euro luaţi de la contribuabili'', a fost vizionat de peste 7,5 milioane de ori în această ţară cu 9 milioane de locuitori.

În plus faţă de dezbaterea recurentă asupra locului artei moderne în spaţiul public, costul monumentului reprezintă un element greu de acceptat de către vienezi.

''Un lux'', în timp ce ''costul vieţii este mega scump'', a scris, pe Facebook, Herbert Kickl, liderul partidului de extremă dreapta FPO, care conduce în sondaje înainte de alegerile legislative de anul viitor.

Contactaţi de AFP, nici municipalitatea din Viena, nici cei patru autori ai sculpturilor, care formează colectivul Gelitin, cunoscut pentru creaţiile sale provocatoare, nu au reacţionat după apariţia acestei polemici, potrivit Agerpres.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close