Antena 3 CNN Externe Fată de 17 ani, omorâtă în bătaie de bunicii și unchii ei, pentru că a purtat blugi, în India. Visul ei era să devină polițistă

Fată de 17 ani, omorâtă în bătaie de bunicii și unchii ei, pentru că a purtat blugi, în India. Visul ei era să devină polițistă

Neha Paswan, o indiancă în vârstă de 17 ani, a fost omorâtă în bătaie, săptămâna trecută, de membrii familiei sale extinse, din nordul statului indian Uttar Pradesh, deoarece acestora nu le plăcea că tânăra purta blugi.

Fată de 17 ani, omorâtă în bătaie de bunicii și unchii ei, pentru că a purtat blugi, în India. Visul ei era să devină polițistă
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    28 Iul 2021   •   12:11

Shakuntala Devi Paswan, mama fetei, a declarat că adolescenta a fost bătută cu bâta de bunicul și de unchii ei, după o ceartă pe tema ținutelor purtate de tânără, potrivit BBC News.

„După ce a ținut o zi de post religios, seara, s-a îmbrăcat cu o pereche de blugi și o bluză pentru a-și continua ritualurile. Bunicii ei s-au opus ca ea să poarte astfel de haine, după ce au văzut-o îmbrăcată așa. Însă Neha le-a spus că blugii sunt făcuți ca să fie purtați", a povestit mama tinerei, care a spus că discuția a degenerat și s-a ajuns la violență.

 

Shakuntala Devi a declarat că, în timp ce fiica ei zăcea inconștientă, socrii ei au chemat o ricșă și au spus că o duc la spital. „Nu m-au lăsat să-i însoțesc, așa că mi-am alertat rudele care au mers la spitalul regional în căutarea ei, dar nu au putut să o găsească”, a declarat Shakuntala Devi Paswan. 

A doua zi dimineață, a declarat aceasta, a auzit că trupul neînsuflețit al unei fete atârna de podul ce traversa râul Gandak, care curge prin satul Savreji Kharg din districtul Deoria, una dintre cele mai puțin dezvoltate regiuni ale statului Uttar Pradesh. Când a ajuns la fața locului, Shakuntala Devi a descoperit că era vorba de fata ei, Neha Paswan. 

Poliția a deschis un caz penal pentru crimă și distrugere a dovezilor de ucidere pentru 10 persoane, printre care bunicii, unchii, mătușile și verii Nehei Paswan, cât și împotriva șoferului auto care a transportat-o pe tânără de acasă în stare de inconștiență. Ulterior, un înalt oficial al poliției din regiune, Shriyash Tripathi, a declarat că patru persoane, inclusiv bunicii, un unchi și șoferul de taxi, au fost arestați și interogați. 

Amarnath Paswan, tatăl tinerei Neha, care lucrează ca zilier pe șantierele de construcții, s-a întors acasă după ce a aflat de tragedie. Acesta a povestit că a muncit din greu pentru a-și trimite copiii, inclusiv pe Neha, la școală. Părinții fetei au mai transmis că visul fiicei lor era să devină ofițer de poliție.

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei Neha Paswan, a susținut că socrii ei puneau presiune pe Neha să renunțe la studii și o îndemnau adesea să nu poarte altceva decât îmbrăcăminte tradițională indiană. Lui Neha i-a plăcut, însă, să se îmbrace în ținute moderne, a precizat mama sa.

×
Subiecte în articol: fata omorâtă blugi omorâtă familie India
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close