Antena 3 CNN Externe Fără şanse la viaţă pentru că sunt fete. Bebeluşul a ajuns la spital cu gâtul dislocat, arsuri de ţigară pe corp şi urme de muşcături

Fără şanse la viaţă pentru că sunt fete. Bebeluşul a ajuns la spital cu gâtul dislocat, arsuri de ţigară pe corp şi urme de muşcături

Fără şanse la viaţă pentru că sunt fete. Bebeluşul a ajuns la spital cu gâtul dislocat, arsuri de ţigară pe corp şi urme de muşcături
Sursa foto: Foto: CNN
14 Iun 2012   •   10:08

Tânăra de 19 ani stătea pe treptele din faţa casei părinţilor şi se uita cu insistenţă la ecranul micuţ al telefonului mobil. Reshma Banu urmărea un filmuleţ în care apărea fetiţa ei nou-născută, Afreen. Imaginile o impresionau pentru că erau singura amintire pe care o avea cu fetiţa ei, înainte să moară.

Autorităţile medicale spun că bebeluşul a fost adus la spital cu urme de muşcături umane, de arsuri cu ţigara şi cu gâtul dislocat. Potrivit poliţiei, copilul a fost omorât de tatăl lui.

După ce am născut, soţul meu a venit la spital şi s-a înfuriat când a văzut că născusem o fetiţă”, povesteşte tânăra pentru CNN. Soţul ei vroia un băiat, un moştenitor. Întreţinerea fetelor este prea costisitoare, spunea el.

La două zile după ce a născut, Banu a primit un ultimatum de la soţul ei. „Pentru nunta ei avem nevoie de 100.000 de rupii (1.800 de dolari). Dacă mama ta îţi dă banii ăştia, atunci o păstrezi. Dacă nu, trebuie s-o omori” i-ar fi spus bărbatul.

Tânăra nu a crezut însă că bărbatul vorbeşte serios şi avea impresia că îşi va schimba atitudinea odată ce îşi va ţine în braţe fetiţa. Dar nu a fost aşa.

Trei luni mai târziu, fetiţa a fost dusă de urgenţă la spital, unde şi-a dat ultima suflare. Bărbatul a fost arestat pentru că a bătut copilul până la moarte.

Acesta nu este un caz singular în India. Tradiţia şi condiţiile economice au făcut ca fetele să fie considerate un pericol în societatea indiană.
 

×
Subiecte în articol: bebelus fetita India
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close