Antena 3 CNN Externe Un farmacist american a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a încercat să distrugă 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Un farmacist american a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a încercat să distrugă 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Un farmacist american a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru distrugerea în mod intenționat a 500 de doze de vaccin produse de compania Moderna.

Un farmacist american a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a încercat să distrugă 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    09 Iun 2021   •   12:31

Steven Brandenburg a scos dozele de vaccin Moderna din frigider și le-a lăsat să stea la o tempereatură nepotrivită, în timp ce se afla în tura de noapte în luna decembrie, au spus procurorii. 

Astfel, 57 de persoane au fost vaccinate cu doze posibil ineficiente, pentru că flacoanele trebuie păstrate la temperaturi specifice, foarte scăzute, potrivit Departamentului de Justiție American.

Departamentul de Poliție din Grafton, Wisconsin, a declarat că Brandenburg este un „conspiraționist” care „a declarat anchetatorilor că el crede că vaccinul Covid-19 nu este sigur pentru oameni, că le poate face rău și le poate schimba ADN-ul”, transmite NBC News.

În ianuarie, Steven Brandenburg a fost de acord să pledeze vinovat. După încheierea pedepsei termenului de 3 ani, farmacistul va mai fi monitorizat în libertate încă 3 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să plătească o despăgubire de  83.000 de dolari.

"Încercarea intenționată de a altera dozele de vaccin în timpul unei urgențe naționale de sănătate publică este o infracțiune gravă", a declarat într-un comunicat procurorul general adjunct în funcție, Brian Boynton.

Brandenburg a fost concediat de la Centrul Medical Aurora din Grafton, Wisconsin, în decembrie, după ce bărbatul a recunoscut că „a eliminat intenționat vaccinul din frigider”.

Acesta a declarat în ziua condamnării că este „foarte rușinat” de ceea ce a făcut.

„Vreau doar să termin spunând că îmi este foarte rușine și vă mulțumesc, onorată instanță, pentru că mi-ați permis să spun asta”.

 

×
Subiecte în articol: vaccin condamnat farmacist
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close