Antena 3 CNN Externe Fâşia Gaza. 18 palestinieni, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi în raidurile israeliene de duminică

Fâşia Gaza. 18 palestinieni, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi în raidurile israeliene de duminică

Fâşia Gaza. 18 palestinieni, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi în raidurile israeliene de duminică
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Noi 2012   •   18:28

Optsprezece palestinieni, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi duminică în raiduri aeriene israeliene împotriva Fâşiei Gaza, potrivit serviciilor de sănătate din această enclavă palestiniană, guvernată de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP.
   
Nouă palestinieni, între care şapte membri ai unei familii - dintre care trei sunt femei, iar patru sunt copii -, au fost ucişi duminică după-amiaza într-un bombardament care a distrus un imobil de trei etaje în cartierul Nasser (nord) al oraşului Gaza, potrivit unui nou bilanţ prezentat de către Serviciile de Urgenţă.
   
În alte două raiduri au fost omorâţi un bărbat, la Shejaiya, un cartier din estul oraşul Gaza, şi alţi doi la Jabalia, în nordul acestei enclave palestiniene, au precizat Serviciile de Ambulanţă de la Gaza.
   
Duminică dimineaţa şase palestinieni, între care patru copii, au fost ucişi.
   
Ahmad al-Nahal, în vârstă de 25 de ani, şi Tasnim al-Nahal, în vârstă de 13 ani - fără să se cunoască o legătură familială, imediat, între cei doi - au fost ucişi în tabăra de refugiaţi Shati, la Gaza, a anunţat Ashraf al-Qudra, un purtător de cuvânt al Serviciilor de Urgenţă.
   
Anterior, Iyad Abu Khoussa, "un copil în vârstă de 18 luni, a fost ucis, iar cei doi fraţi ai săi, cu vârste de patru şi, respectiv, cinci ani, au fost răniţi grav" într-un raid israelian asupra unei zone din centrul Fâşiei Gaza, a declarat un alt purtător de cuvânt, Adham Abu Selmiya.
   
Anterior, un băiat, Tamer Abu Saeifan, în vârstă de trei ani, şi sora sa, Jumana, în vârstă de un an, au fost ucişi în raiduri asupra nordului enclavei, potrivit aceloraşi surse.
   
În plus, medici au anunţat că au găsit corpul unei femei, Nawal Abdelaal, în vârstă de 52 de ani, sub molozul unei case, în estul oraşului Gaza.
   
Începând de la declanşarea ofensivei militare israeliene "Pilon de Apărare", prin asasinarea miercuri, la Gaza, a comandantului operaţiunilor militare Hamas Ahmad Jaabari, 67 de persoane au fost ucise - 64 de palestinieni şi trei israelieni.

×
Subiecte în articol: palestinieni raiduri Israel Fasia Gaza Hamas
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close