Antena 3 CNN Externe Faţa nevăzută a Iranului. "Când a venit în Orientul Mijlociu, America şi-a ales greşit atât prietenii cât şi duşmanii"

Faţa nevăzută a Iranului. "Când a venit în Orientul Mijlociu, America şi-a ales greşit atât prietenii cât şi duşmanii"

Faţa nevăzută a Iranului. "Când a venit în Orientul Mijlociu, America şi-a ales greşit atât prietenii cât şi duşmanii"
13 Mar 2013   •   17:46

Amos Chapple este un fotograf de călătorii, care a realizat fotografiile de mai jos în timpul a trei vizite întreprinse în Republica Islamică Iran, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2013.

Freelancerul neozeelandez spune că a fost uluit de diferenţele majore pe care le-a sesizat între percepţiile occidentale şi realitatea cotidiană de acolo.

"Cred că aste se întâmplă din cauză că accesul jurnaliştilor este dificil aici, oamenii au o imagine deformată despre adevărata faţă a Iranului.  Într-adevăr. actualul regim îşi doreşte să impună un sentiment antioccidental, care este preluat ca atare de reţele media din lume, dar pentru oamenii de rând, actuala conducere este un motiv de ruşinare, de jenă. În timpul petrecut aici, am fost primit cu bunăvoinţă şi decenţă, în contradicţie cu experienţele mele anterioare, avute în alte state din Orientul Mijlociu.
(...) Îmi aduc aminte că am întâlnit un militar american în Kîrgîzstan, anul trecut, care mi-a spus
: Când a venit în Orientul Mijlociu, America şi-a ales greşit atât prietenii cât şi duşmanii".


Explicaţiile foto sunt oferite de către autorul acestora, Amos Chapple, şi nu reprezintă părerea redacţiei antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close