Antena 3 CNN Externe Fatah şi Hamas îşi dau mâna pentru a lupta împotriva Israelului

Fatah şi Hamas îşi dau mâna pentru a lupta împotriva Israelului

Fatah şi Hamas îşi dau mâna pentru a lupta împotriva Israelului
19 Noi 2012   •   16:29

Facţiunile rivale palestiniene, Fatah şi Hamas, au decis să închidă disputele interne, vechi de ani de zile şi să fie solidare asupra crizei prezente din Gaza.

"Anunţăm acum, împreună cu alţi lideri, că vom pune capăt disensiunilor", a declarat oficialul Fatah, Jibril Rajoub, într-un discurs ţinut în faţa a 1000 de persoane, adunate într-o demonstraţie la Ramallah, capitala politică din West Bank.

Printre cei prezenţi au fost membri de top din ierarhia Hamas, dar şi oficiali din tabăra minoritară, Jihadul Islamist, transmite un corespondent AFP.

Piaţa Manara, din Ramallah, s-a transformat într-o mare de palestinieni, care strigau la unison "Unitate" sau "Loviţi, loviţi, Tel Aviv", un apel care era adresat militanţilor Hamas, cei care au lansat cel puţin cinci rachete asupra oraşului israelian.

"Începând cu ziua de azi, oricine vorbeşte de divizare este un criminal", s-a exprimat în faţa mulţimii entuziaste Mahmoud al-Ramahi, un lider Hamas.

De-a lungul anilor, Fatah şi Hamas au fost implicate în dispute crâncene.
Ultimele vărsări de sânge din Fâşia Gaza (regiune controlată de Hamas), unde Israelul lansează raiduri aeriene de amploare, au făcut ca relaţiile dintre cele două grupări rivale să devină cordiale.


×
Subiecte în articol: Hamas Fasia Gaza
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close