Antena 3 CNN Externe FBI a informat Olanda cu o săptămână înainte de atacuri despre frații El Bakraoui. Reacția europenilor

FBI a informat Olanda cu o săptămână înainte de atacuri despre frații El Bakraoui. Reacția europenilor

FBI a informat Olanda cu o săptămână înainte de atacuri despre frații El Bakraoui. Reacția europenilor
de S.T.    |    29 Mar 2016   •   21:56

Biroul Federal de Investigații (FBI) din Statele Unite a informat poliția din Olanda cu șase zile înainte de dublul atentat din 22 martie de la Bruxelles cu privire la antecedentele penale și extremiste ale fraților Ibrahim și Khalid El Bakraoui, cei doi teroriști sinucigași din aeroport și, respectiv, metrou, a informat marți agenția olandeză ANP, citată de EFE.

Într-o scrisoare-răspuns la 166 de întrebări în Camera Reprezentanților a parlamentului olandez, ministrul olandez al justiției, Ard van der Steur, semnalează că FBI a informat poliția țării sale pe 16 martie, iar o zi după s-au stabilit "contacte între serviciile de poliție din Olanda și Belgia", indică aceeași sursă, potrivit Agerpres.

Concret, FBI a informat Olanda despre "istoria penală" a lui Ibrahim, unul din cei doi presupuși teroriști care s-au aruncat în aer la aeroportul Bruxelles-Zaventem și despre "antecedentele radicale și teroriste" ale lui Khalid, menționează sursa citată.

Ibrahim și Khalid El Bakraoui erau incluși pe o listă a serviciilor de informații americane care îi clasifica drept "amenințare potențială", a informat săptămâna trecută NBC, potrivit EFE.

În răspunsul pentru deputații olandezi, Van der Steur a afirmat că vrea să ceară autorităților din Statele Unite un schimb mai bun de informații aflate pe listele negre și de supraveghere, semnalează ANP.

Olanda dorește să poată consulta lista SUA cu combatanții străini din Siria implicit, potrivit aceleiași surse, după cum a semnalat săptămâna trecută ministrul olandez al justiției.

×
Subiecte în articol: atentate la Bruxelles Olanda FBI
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close