Antena 3 CNN Externe FBI arestează grup paramilitar ce pregătea atentate în SUA

FBI arestează grup paramilitar ce pregătea atentate în SUA

FBI arestează grup paramilitar ce pregătea atentate în SUA
Sursa foto: arestare fbi
30 Mar 2010   •   01:43

Nouă presupuşi membri ai unui grup creştin paramilitar radical american au fost acuzaţi de conspiraţie pentru uciderea unor ofiţeri de poliţie şi declanşarea unui război contra SUA.
Opt suspecţi au fost arestaţi într-o serie de raduri ale FBI în centrul ţării, în timp ce unul încă este liber.
Procurorii au precizat că cei opt bărbaţi şi o femeie aparţinea grupului Hutaree . Aceşti acuză că ei au premeditat să ucidă un ofiţer de poliţie din Michigan pentru ca apoi să organizeze un al doilea atac la înmormântarea sa, folosind mine şi bombe amplasate pe stradă.
FBI a intrat în locuinţe din Michigan, Ohio şi Indiana.

"Acuzarea subliniază planul perfid al extremiştilor anti-guvernamentali de a ucide un ofiţer de poliţie, pentru a atrage poliţia din ţară la înmormântarea sa, unde să atace cu dispozitive explozive," arăta procurorul general american Eric Holder.
"Din fericire acest complot a fost zădărnicit şi o lovitură serioasă a fost dată unei organizaţii periculoase ce este astăzi acuzată de război contra Statelor Unite."
Un site afiliat grupului a prezentat imagini video ale unor antrenamente militare şi descrie Hutaree ca fiind "războinicii creştini".
O declaraţie pe site arată că grupul se pregăteşte pentru sosirea Antihristului. De asemenea se subliniază că organizaţia "se pregăteşte pentru bătăliile de la sfârşitul lunii pentru a păstra vie amintirea lui Iisus Hristos".
Analiştii arată că grupurile paramilitare de extremă dreapta s-au bucurat de o creştere dramatică pe fondul supradimensionării furiei pentru ceea ce văd ca fiind un guvern federal opresiv şi teama de controlul armelor.

Pe siteul său, Hutaree citează diverse pasaje din Biblie pentru a justifica înarmarea cu apropierea Armaghedonului. "Iisus dorea să fim pregătiţi să ne apărăm folosind sabia şi să stăm în viaţă folosind echipamentul," explică grupul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FBI atentate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close