Antena 3 CNN Externe FBI foloseşte drone pentru supravegherea cetăţenilor americani

FBI foloseşte drone pentru supravegherea cetăţenilor americani

FBI foloseşte drone pentru supravegherea cetăţenilor americani
Sursa foto: Directorul FBI, Robert Mueller; Foto: Reuters
20 Iun 2013   •   16:07

FBI foloseşte drone pentru scopuri de supraveghere internă, a declarat şeful agenţiei americane, în faţa Congresului, citat de Reuters.

Robert Mueller, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), a confirmat în faţa legiutirilor de la Washington că FBI-ul deţine câteva vehicule aeriene fără pilot, dar nu s-a adoptat încă un regulament de folosire al acestora.

"FBI foloseşte drone pentru supravegherea cetăţenilor pe tărâm american?", l-a întrebat senatorul Chuck Grassley (republican din Iowa) pe Mueller, în timpul unei audieri la Capitoliu, în faţa Comitetului Judiciar al senatului.

Răspunsul a fost afirmativ: "Da. Dar agenţia noastră operează aceste aparate foarte rar", a spus şeful FBI.

Senatoarea democrată Dianne Feinstein i-a cerut acestuia să elaboreze răspunsul dat, iar Mueller a continuat: "Folosim foarte puţin aceste aparate şi în general, avem nevoie de ele doar la incidente sporadice", menţinându-şi atitudinea precaută.

În cadrul audierii, directorul FBI a trebuit să furnizeze explicaţii şi asupra metodelor de spionare specifice agenţiei şi a susţinut că transparenţa acestui tip de acţiuni este nocivă americanilor, fiind un avantaj pentru duşmanii Americii.

"Există un preţ care trebuie plătit pentru această transparenţă. Sunt convins că adversarii noştri de pretutindeni vor profita de aceste informaţii", a precizat Mueller.

×
Subiecte în articol: Congresul american drone
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close