Antena 3 CNN Externe FBI pune capăt speculaţiilor. Ei sunt PRINCIPALII suspecţi în atentatul din Boston

FBI pune capăt speculaţiilor. Ei sunt PRINCIPALII suspecţi în atentatul din Boston

FBI pune capăt speculaţiilor. Ei sunt PRINCIPALII suspecţi în atentatul din Boston
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
19 Apr 2013   •   11:12

FBI a publicat, vineri, fotografiile a doi suspecţi în atentatele din Boston şi a cerut publicului să nu difuzeze alte imagini, în încercarea de a tempera armata de detectivi amatori care caută vinovaţii, în special pe Internet, informează AFP.

Un suspect în atentatul de la maraton, ARESTAT într-o operaţiune de aploare declanşată după moartea unui poliţist în campusul MIT



Detectivii pe Internet au dominat reţelele de socializare după atentate, partajând şi analizând numeroase fotografii şi înregistrări video realizate cu telefoane mobile, aparate de fotografiat sau de posturile de televiziune.

Internauţii i-au descoperit pe presupuşii AUTORI ai atentatelor din Boston. IMAGINI ULUITOARE circulă pe reţelele de socializare

Urmărirea pe Internet s-a concentrat asupra unor persoane cu rucsacuri negre şi a condus la publicarea mai multor fotografii ale potenţialilor "suspecţi".
   
"Ne temem că acest lucru ar putea să facă rău unor persoane, dacă mulţimea desemnează din greşeală pe cineva şi acest lucru conduce la represalii", a declarat pentru AFP Cindy Cohn, de la Electronic Frontier Foundation (EFF).
   
Printre imaginile difuzate, figurează şi cele publicate pe prima pagină de tabloidul New York Post, care prezintă două persoane suspectate ca având legătură cu atentatele dar care erau nevinovate.
   
"Este cel mai rău lucru care mi s-ar fi putut întâmpla - nu am decât 17 ani", a declarat pentru postul ABC Salah Barhoun, una dintre cele două persoane ale căror fotografii au fost difuzate de New York Post.

Rick DesLauriers, oficial din cadrul FBI din Boston (Massachusetts, nord-est), şi-a exprimat clar nemulţumirea în faţa multiplicării numărului de detectivi amatori, care au profitat de absenţa informaţiilor oficiale furnizate de anchetatori până joi.
   
Dezvăluind aceste fotografii ale celor două suspecţi, DesLauriers a precizat: "Aceste imagini sunt singurele la care publicul ar trebui să se uite pentru a ne ajuta. Celelalte fotografii nu trebuie considerate credibile. Ele deturnează fără justificare atenţia publicului într-o direcţie proastă şi creează o muncă inutilă pentru forţele de ordine".

Printre numeroasele forumuri de detectivi de duminică, figurează Reddit, unde un subiect denumit "findbostonbombers" a servit toată săptămâna drept loc de schimb de comentarii şi imagini.
   
La câteva minute după solicitările FBI, a fost publicat un anunţ pe pagina forumului, explicând: "De acum, singurele fotografii autorizate sunt cele în care ar putea să apară cei doi suspecţi ai FBI. Toate celelalte vor fi suprimate".
   
Aceasta nu răspunde în totalitate cererii FBI, deoarece le lasă detectivilor amatori plăcerea de a publica fotografii în care "ar putea" să figureze cei doi suspecţi - cu toate erorile presupuse de acest demers. Dar este un prim pas.
  

×
Subiecte în articol: boston atac bomba boston
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close