Antena 3 CNN Externe FBI: Violenţele împotriva musulmanilor din SUA au crescut cu aproape 50 % în 2010

FBI: Violenţele împotriva musulmanilor din SUA au crescut cu aproape 50 % în 2010

FBI: Violenţele împotriva musulmanilor din SUA au crescut cu aproape 50 % în 2010
Sursa foto: Foto: familysecuritymatters.org
15 Noi 2011   •   08:57

Violenţele faţă de muslmanii din SUA au crescut cu aproape 50 la sută în 2010 faţă de 2009, arată un raport FBI, citat de AFP.

Numărul total al violenţelor împotriva musulmanilor a trecut de la 107, în 2009, la 160, în 2010.

Autorităţile au înregistrat, de asemenea, o creştere cu 13 % a violenţelor împotriva catolicilor, o scădere cu 4 procente a infracţiunilor împotriva evreilor şi o creştere globală de 14 % a infracţiunilor cu caracter antireligios.

În ceea ce priveşte numărul total al "infracţiunilor motivate de ură", acesta a crescut uşor, la 6.628 de cazuri. Dintre acestea, 47,3 % sunt motivate de diferenţe rasiale, iar 20 % de diferenţe de religie.

"După un declin în 2009, este tulburător să vezi aceste infracţiuni crescând din nou", a declarat Paul Legendre, reprezentant al organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Human Rights First.

"Human Rights First a subliniat îndelung că violenţele împotriva musulmanilor, dar şi toate formele de infracţiuni care implică ura, trebuie să fie considerate o gravă încălcare a drepturilor omului. Guvernul american poate şi trebuie să facă mai mult împotriva acestor abuzuri", a adăugat Paul Legendre.

"Infracţiunea motivată de ură" din dreptul federal american a fost adoptată după moartea lui Martin Luther King, cu scopul de a pedepsi violenţele motivate de rasă, culoarea pielii, religie, origine, iar în prezent de apartenenţa sexuală.

 

 

 

×
Subiecte în articol: FBI musulmani
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close