Antena 3 Externe Fecalele umane conţin aur de milioane de dolari. La ce lucrează acum oamenii de ştiinţă

Fecalele umane conţin aur de milioane de dolari. La ce lucrează acum oamenii de ştiinţă

24 Mar 2015   •   20:47
Fecalele umane conţin aur de milioane de dolari. La ce lucrează acum oamenii de ştiinţă
Sursa foto: foto: totb.ro

Goana după aur nu s-a terminat. Cercetătorii americani caută o metodă de a extrage metalul preţios din fecale umane. Asta pentru că în excrementele omului se găsesc cantităţi mici de aur, argint şi alte metale preţioase.

Un grup de cercetători americani a identificat cantităţi importante din aceste metale în reziduurile din staţiile de epurare din Statele Unite ale Americii. Potrivit bbc.com, dacă aceeaşi concentraţie de metale preţioase ar fi fost descoperită în roci, exploatarea minereului ar fi fost considerată viabilă din punct de vedere economic.

Extragerea metalelor din reziduuri ar putea ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de eliberare a substanţelor toxice în mediul înconjurător. "Aurul pe care l-am găsit era la nivelul unui depozit mineral minim", a declarat coautoarea studiului, profesorul Kathleen Smith, de la US Geological Survey (USGS), Institutul de geologie american. Pe lângă aur şi argint, fecalele umane conţin cantităţi din metale rare precum vanadiu şi paladiu.

"Suntem interesaţi de colectarea metalelor valoroase care pot fi vândute, inclusiv metalele mai importante din punct de vedere industrial, cum sunt vanadiul şi cuprul, care se folosesc la fabricarea telefoanelor mobile, computerelor şi aliajelor", a spus Kathleen Smith. Într-un studiu anterior, o altă echipă de cercetători a stabilit, în urma unor calcule, că reziduurile generate de un milion de americani ar putea conţine o cantitate de metale ce ar putea valora până la 13 milioane de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close