Antena 3 CNN Externe Federația americană de gimnastică, în faliment după scandalul cu Larry Nassar

Federația americană de gimnastică, în faliment după scandalul cu Larry Nassar

Federația americană de gimnastică, în faliment după scandalul cu Larry Nassar
Sursa foto: Foto: Gaby Douglas/ Facebook
06 Dec 2018   •   10:12

Federaţia americană de gimnastică s-a declarat în faliment, miercuri, pe fondul proceselor pe rol pe care le are şi a cererilor de despăgubire din partea a sute de victime ale abuzurilor sexuale din partea fostului medic al lotului naţional, Larry Nassar, informează AFP. 

Plasându-se sub protecţia capitolului 11 din legea americană a falimentului, USA Gymnastics, care, de la începutul scandalului Nassar, în 2016, şi-a pierdut majoritatea sponsorilor, speră să-şi poată despăgubi victimele. 

"Noi le datorăm victimelor o soluţie corespunzătoare şi totală la solicitările lor după actele oribile ale trecutului şi să le ajutăm să-şi revină", a explicat Kathryn Carson, membră în consiliul de administraţie al USA Gymnastics. 

"Sportul nostru este mai sigur şi mai puternic graţie curajului acestor fete, iar această măsură este prima etapă în procesul de reconstrucţie a încrederii lor în noi", a adăugat Carson. 

Federaţia americană de gimnastică este zguduită din temelii de mai multe luni din cauza scandalului generat de cazul Nassar, antrenând demisia preşedintelui acestui for, Steve Penny, precum şi a succesorilor săi Kerry Perry şi Mary Bono, ultima numită pe 12 octombrie în funcţia de directoare interimară. 

Aly Raisman, triplă campioană olimpică, a criticat în repetate rânduri alegerea noii conducătoare interimare a Federaţiei de gimnastică, în persoana avocatei Mary Bono, considerând-o neinspirată. 

Raisman, una dintre gimnastele abuzate sexual de medicul Larry Nassar, a postat pe Twitter un mesaj în care susţinea că Mary Bono, fost parlamentar, a lucrat pentru o firmă de avocatură care a fost angajată de USA Gymnastics când s-a declanşat scandalul din cazul Nassar. 

Recent, două foste componente ale echipei de gimnastică artistică a Statelor Unite au intentat un proces civil împotriva Federaţiei americane (USA Gymnastics) şi a Comitetului olimpic american (USOC), pentru că nu au prevenit abuzurile sexuale ale medicului Larry Nassar împotriva tinerelor sportive. 

Tasha Schwikert (33 ani), medaliată cu bronz la JO 2000 de la Sydney, şi sora ei Jordan (32 ani) s-au declarat şi ele victime ale lui Nassar. 

Forurile sportive americane sunt acuzate că, în mod intenţionat, au refuzat să notifice, să avertizeze şi să pună în aplicare măsuri adecvate pentru protejarea tinerelor sportive aflate sub supravegherea lor. 

Cazul Nassar, cel mai grav din istoria sportului american, s-a soldat de la începutul anului cu condamnarea la închisoare pe viaţă a fostului medic al echipei de gimnastică feminină a SUA, pentru că a agresat timp de două decenii cel puţin 265 de victime, între care aproape 160 de gimnaste, sub acoperirea tratamentelor medicale. 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close