Antena 3 CNN Externe Felicity Ace, o navă cât două stadioane, plină cu mașini de lux, arde în derivă în Oceanul Atlantic I Imagini dramatice cu operațiunea de salvare a echipajului

Felicity Ace, o navă cât două stadioane, plină cu mașini de lux, arde în derivă în Oceanul Atlantic I Imagini dramatice cu operațiunea de salvare a echipajului

Felicity Ace, un cargo cu o lungime de 200 de metri, a luat foc, miercuri, în timp ce naviga în Oceanul Atlantic.

Felicity Ace, o navă cât două stadioane, plină cu mașini de lux, arde în derivă în Oceanul Atlantic I Imagini dramatice cu operațiunea de salvare a echipajului
Sursa foto: Marina Portugheză
de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2022   •   10:49

Potrivit CNN, nava transportă, între altele, mașini Porsche și Volkswagen. 

Felicity Ace a ridicat ancora din portul german Emden, având ca destinație Davisville, Rhode Island, SUA.

La momentul izbucnirii focului, cargoul se afla la 90 de mile marine de insulele Azore, potrivit unei informări a Marinei din Portugalia.

Incendiul a izbucnit în cala de marfă, s-a propagat și i-a determinat pe cei 22 de membri ai echipajului să abandoneze nava.

Ei au plecat într-o barcă de salvare și au fost preluați de petrolierul Resilient Warrior, operat de o companie grecească.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ulterior, cei 22 de marinari au fost recuperați de autoritățile portugheze și se află în prezent în siguranță.

Forțele Aeriene portugheze au publicat pe canalul lor de YouTube imagini din timpul operațiunii de evacuare, cu elicopterul, a echipajului de pe Felicity Ace.

Înmatriculat în Panama, Felicity Ace este operat de compania japoneză de transport maritim Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

Proprietarii navei au făcut demersuri în vederea remorcării acesteia, în timp ce cargoul continuă să ardă.

Cargoul Felicity Ace arde în derivă sub supravegherea unei nave de patrulare

Porsche și Volkswagen au confirmat pentru CNN că vehicule ale acestor companii se află pe nava abandonată iar clienții americani care le-au contractat au fost contactați de dealeri în legătură cu incidentul.

Între cei care și-au comandant un Porsche transportat de Felicity Ace se află și Matt Farah, creator de conținut și realizatorul unor emisiuni TV cu profil auto pentru NBC.

Farah și-a comandat un Porsche Boxster Spyder model 2022, model al cărui preț de pornire este de 64.000 de dolari.

El a spus că nu știe nimic altceva decât că mașina pe care și-a comandat-o se află pe nava în flăcări, altăuri de alte cel puțin o duzină de mașini.

Felicity Ace poate transporta peste 17.000 de tone metrice de marfă, ceea ce îi îngăduie să transporte, practic, mii de mașini. 

Marina portugheză a anunțat că o navă de patrulare oceanică rămâne în apropierea cargoului abandonat, pentru a monitoriza situația.

×
Subiecte în articol: Felicity Ace volkswagen porsche
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close