Antena 3 CNN Externe Femei congoleze, violate sistematic la graniţa cu Angola

Femei congoleze, violate sistematic la graniţa cu Angola

Femei congoleze, violate sistematic la graniţa cu Angola
Sursa foto: Foto: CNN
28 Oct 2010   •   16:24

Treizeci de femei congoleze care locuiesc la graniţa dintre Angola şi Congo au fost ţinute într-o temniţă şi violate sistematic de oameni în uniformă, conform oficialilor ONU.

Femeile făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane care fuseseră recent deportate din Angola. Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că femeile au fost ţinute ostatice pentru aproape două săptămâni la începutul lunii octombrie şi violate. ONU spune că trei oameni din respectivul grup au fost ucişi, doi bărbaţi şi o femeie, aceasta din urmă murind după ce a fost violată în mod repetat. Cei care au supravieţuit au fost eliberaţi şi s-au întors în Congo dezbrăcaţi şi fără bunuri, conform ONU.

Într-o altă regiune din Republica Democrată Congo, Kasai Vest, cel puţin 20 de femei congoleze au fost de asemenea violate.

Biroul de Afaceri Umanitare al ONU a spus că 1.200 de expulzări au fost anunţate din Angola. În timp ce acestea sunt legale, un purtător de cuvânt şi-a exprimat îngrijorarea pentru violarea drepturilor omului ale celor deportaţi. Oficialii ONU urmează să discute posibilitatea de a trimite în zonă o echipă care să investigheze aceste probleme. Violurile anunţate vin după ce aproape 500 de persoane au fost violate în timpul atacurilor rebele din această vară.

×
Subiecte în articol: viol
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close