Antena 3 CNN Externe Guvernul italian ia măsuri contra hoţilor de buzunare, inclusiv dacă e vorba de femei însărcinate sau cu copii mici

Guvernul italian ia măsuri contra hoţilor de buzunare, inclusiv dacă e vorba de femei însărcinate sau cu copii mici

Guvernul italian a anunţat joi un proiect cu măsuri legislative menite să sporească siguranţa publică, inclusiv prin înăsprirea pedepselor pe care le riscă femeile care comit infracţiuni în timp ce sunt însărcinate sau însoţite de copii mici.

Guvernul italian ia măsuri contra hoţilor de buzunare, inclusiv dacă e vorba de femei însărcinate sau cu copii mici
de Ioana Mircea    |    16 Noi 2023   •   22:43

În trecut, liderul și viceprim-ministrul adjunct al partidului Liga din Italia, Matteo Salvini a acuzat femeile de etnie romă, spunând că se folosesc de graviditate pentru a evita închisoarea atunci când sunt prinse.

Astfel, prin intermediul unei propuneri legislative, judecătorilor li se va permite să dispună închisoare cu executare și pentru astfel de cazuri.

Mișcarea guvernului a atras critici puternice din partea opoziției. Într-o declarație, Alianța Verde-Stânga a numit-o un "abuz împotriva femeilor însărcinate și a copiilor lor care sunt fără vină”.

Citește și: Moarte suspectă a unui român care se întorcea din Italia, acasă

Cu toate acestea, măsura a fost inclusă într-un proiect de lege guvernamental supus aprobării de către ambele camere ale parlamentului înainte de a deveni lege.

Totodată, proiectul de lege abordează activiștii de mediu care au blocat în mod repetat autostrăzile și străzile din întreaga țară pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice, provocând furia șoferilor, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: Italia inchisoare
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close