Antena 3 CNN Externe A fost arestată femeia care a provocat carambolul de la Turul Franței și retragerea ciclistului Jasha Sutterlin

A fost arestată femeia care a provocat carambolul de la Turul Franței și retragerea ciclistului Jasha Sutterlin

Femeia care a provocat o coliziune în masă la Turul Franței a fost arestată, anunță presa franceză, citând surse apropiate investigației.

A fost arestată femeia care a provocat carambolul de la Turul Franței și retragerea ciclistului Jasha Sutterlin
de Adrian Iclozan    |    30 Iun 2021   •   18:30

Femeia, de naționalitate franceză. a fost identificată oficial și reținută iar procurorul Camille Miansoni de la Parchetul din Brest, Normandia, a confirmat, la rândul său, că o suspectă se află în custodia poliției.

Potrivit Le Parisien, este vorba despre o persoană născută în 1990, fără cazier, care a fost reținută în jurul orei 14, ora locală.

Acuzațiile care i se aduc sunt rănire neintenționată cu incapacitate temporară de muncă mai mică de trei luni, comisă prin încălcarea deliberată a regulilor de siguranță.

Conducerea Tour de France a depus o plângere după incidentul de sâmbătă, când o femeie care purta o pancartă și se afla pe marginea drumului Brest - Landerneau a provocat căderea ciclistului german Tony Martin, ceea ce a antrenat ciocnirea a zeci de alți participanți care veneau în urma acestuia.

Cursa a fost întreruptă pentru cinci minute, timp în care sportivii din grămadă s-au ridicat și și-au recuperat bicicletele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia aflată la originea acestui carambol încerca să arate pancarta cu mesajul "Succes! Bunica și bunicul", scris în germană, spre camerele motociclistului antemergător.

Ea se afla cu spatele la plutonul de cicliști când a fost "ștearsă" de ciclistul german. Acesta s-a dezechilibrat și a căzut, antrenând căderea celorlalți cicliști, prin efect de domino.

Femeia, îmbrăcată într-un impermeabil galben, s-a îndepărtat îngrozită când și-a dat seama de efectul imprudenței sale, și apoi s-a făcut nevăzută cu pancarta pliată sub braț, prin mulțimea care asista la eveniment.

Ciclistul german Jasha Sutterlin (foto galerie) de la echipa DMS a fost singurul participant care a fost forțat să se retragă după incident.

Opt sportivi au necesitat tratament din partea medicului oficial în timp ce alții s-au ales cu răni superficiale.

Autoarea de la originea nefericitului incident riscă o amendă contravențională de 1.500 de euro însă situația ei s-ar putea agrava dacă sportivul german scos din competiție decide să depună plângere.

×
Subiecte în articol: Turul Frantei carambol Jasha Sutterlin
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close