Antena 3 CNN Externe Femeie de 76 de ani, supraviețuitoare a celui de al Doilea Război Mondial, arestată în Rusia, după ce a protestat împotriva războiului

Femeie de 76 de ani, supraviețuitoare a celui de al Doilea Război Mondial, arestată în Rusia, după ce a protestat împotriva războiului

Nu mai puțin de opt polițiști ruși au arestat-o pe Yelena Osipova, o femeie de 76 de ani, supraviețuitoare a celui de-al Doilea Război Mondial și a asediului Leningradului.

Femeie de 76 de ani, supraviețuitoare a celui de al Doilea Război Mondial, arestată în Rusia, după ce a protestat împotriva războiului
Sursa foto: Twitter/ Laurie
de Cerasela Stafie    |    02 Mar 2022   •   23:21

Femeia este o figură cunoscută în Rusia pentru că a supraviețuit asediului nazist al Leningradului. Protestele continuă în toată Rusia pentru a spune nu războiului din Ucraina.

Sute de oameni ieșit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva invaziei președintelui Putin, răspunzând astfel apelului liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi. Din închisoarea în care este deținut, acesta i-a invitat pe toți rușii să iasă în stradă pentru își exprima dezacordul față de acest război.

Moscova și Sankt Petersburg au răspuns. Poliția a intervenit pentru a opri manifestațiile, care au invadat spontan străzile din cele două orașe.

Au fost arestați aproximativ 100 de oameni, dintre care mulți au fost bătuți cu bâte. Printre aceștia s-a numărat și o doamnă în vârstă, Yelena Osipova, care a ieșit în stradă ca mulți alții să spună nu războiului, dar și ea a fost oprită și arestată de poliție. Scena a fost filmată de cei prezenți la fața locului și difuzată masiv pe rețelele de socializare.

Potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info, peste 7.000 de persoane au fost reținute  în total în Rusia în timpul demonstrațiilor împotriva invaziei Ucrainei de către Moscova, care a început joia trecută.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close