Antena 3 CNN Externe ”Doctorii nu vor să îmi spună câte gloanțe erau în mine” | Povestea femeii împușcate de ruși în timp ce a plecat să-și viziteze mama

”Doctorii nu vor să îmi spună câte gloanțe erau în mine” | Povestea femeii împușcate de ruși în timp ce a plecat să-și viziteze mama

Cu toate că rușii susțin că nu atacă civili, Natalia Mykolaivna, o femeie de 45 de ani, este dovada vie că se întâmplă acest lucru în Ucraina, fără miliă și fără motiv. Femeia a fost împușcată de nenumărate ori, de la brâu în jos, în timp ce mergea să își viziteze mama.

”Doctorii nu vor să îmi spună câte gloanțe erau în mine” | Povestea femeii împușcate de ruși în timp ce a plecat să-și viziteze mama
Sursa foto: BBC
de Andreea Ştefan    |    30 Mar 2022   •   14:57

Natalia Mykolaivna este internată acum într-un spital din Zaporijia, din sudul Ucrainei. Ea este dovada faptului că trupele ruse nu atacă doar obiective militare, ci și civili.

Ceea ce s-a întâmplat cu Natalia a fost deliberat și fără justificare. Este un miracol că este încă în viață.

Strângând mâna fiului ei, Nikolai, femeia a povestit ce s-a întâmplat în orașul ei natal, Polohy, în ziua în care au sosit trupele rusești.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am ieșit din casă, eram îngrijorată pentru mama mea, așa că m-am dus să o văd. Locuia pe strada vecină", a spus Natalia, care a explicat că militarii ruși de la primul punct de control pe lângă care a trecut i-au permis să înainteze.

”Am mers apoi spre casa mamei, mi-am ridicat mâinile în aer, spunând că mi s-a spus deja că pot trece, dar soldatul a tras o rafală cu mitraliera, lovindu-mă în picioare, peste tot de la brâu în jos", a mai povestit femeia.

Natalia nu a văzut chipul și nici nu a auzit vocea soldatului rus care a împușcat-o.

"Nu a spus niciun cuvânt. Stăteau lângă un tanc cu litera Z pe el. Toți purtau măști sau cagule”, a explicat aceasta, potrivit BBC.

Natalia a fost evacuată de vecini și familie și transportată la spitalul din Zaporijia, unde medicii i-au spus că a supraviețuit ”la milimetru”.

"Doctorii nu vor să îmi spună câte gloanțe erau în mine. Am fost împușcată de la brâu în jos. Este una aici, aici și aici", a spus ea, indicând spre rănile din stomac.

"Totul este deteriorat, și părțile mele intime", a continuat ea.

Piciorul drept al Nataliei este rupt și ținut de un cadru metalic. Genunchiul ei este complet spulberat și nu va mai merge niciodată ca înainte.

Polohy, satul în care Natalia a fost împușcată, este acum ocupat de ruși.

×
Subiecte în articol: impuscata rusi femeie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close