Antena 3 CNN Externe O femeie a fost obligată să nască în faţa unui spital care a refuzat să o primească din cauza COVID

O femeie a fost obligată să nască în faţa unui spital care a refuzat să o primească din cauza COVID

Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a fost nevoită să-şi nască fiul, în faţa unui spital din Oaxaca, din sudul Mexicului, deoarece unitatea medicală era ocupăată la capacitate maximă cu pacienți cu COVID-19. Imaginile surprinse de un martor arată momentul în care mai multe cadre medicale înconjoară femeia, care stătea în picioare când și-a născut copilul. Atenţie! Imaginile au impact emoţional!

O femeie a fost obligată să nască în faţa unui spital care a refuzat să o primească din cauza COVID
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   21:45

Potrivit martorilor, personalul medical i-ar fi spus gravidei ,ajunsă la termen, să aştepte în fața intrării în spital pentru a fi asistată la naștere, asta în timp ce partenerul ei insista vehement să fie lăsată să nască în interorul unităţii medicale.

Toată scena a fost filmată de un martor şi date publicităţii relatează Daily Mail. Imaginile video arată momentul în care mi multe cadre medicale înconjoară femeia care tipa în timp ce îşi năştea copilul stând în picioare. Zeci de persoane s-au adunat apoi în jurul ei şi au privit speriate momentul spunând că bebeluşul ar fi fost scapat pe jos.

După naştere, copilul a fost înfăşurat într-o pătură  dus secţia de urgență a spitalului, urmat de mama sa.

Secretarul departamentului de sănătate al statului Oaxaca, a lăudat gestul cadrelor medicale

Secretarul departamentului de sănătate al statului Oaxaca a lăudat modul în care personalul medical a gestionat situaţia avaând în vedere contextul pandemiei COVID-19.

El a dat asigurări că că bebelușul a fost supus unei serii de examene pentru a exclude hemoragiile interne și a respins zvonurile că ar fi căzut pe trotuar în timpul nașterii.

"Are o stare bună de sănătate, stabilă, iar bebelușul ei nu a suferit nicio cădere”, a spus Márquez, potrivit cotidianului Milenio. Ceea ce se vede în film este o pătură pe care o purta una dintre persoanele care au însoțit pacienta și care cade", a spus secretarul departamentului de sănătate al statului Oaxaca.

 

 

×
Subiecte în articol: gravida spital nastere Mexic copil
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close