Antena 3 CNN Externe O femeie a orbit de la un produs pe care îl folosea zilnic. Aceasta și-a pus familia în pericol

O femeie a orbit de la un produs pe care îl folosea zilnic. Aceasta și-a pus familia în pericol

O femeie din Minnesota și-a pierdut parțial vederea după ce a fost otrăvită cu mercur din cauza unui produs pe care îl folosea zilnic. Aceasta și-a pus în pericol întreaga familie.

O femeie a orbit de la un produs pe care îl folosea zilnic. Aceasta și-a pus familia în pericol
Sursa foto: Gettyimages | DragonImages
de Ioana Mircea    |    04 Dec 2022   •   20:37

Se pare că femeia suferă de această afecțiune din cauza produselor de înfrumusețare pe care le folosește, ele conținând mercur.

Raportul, distribuit de doctorița Erin Batdorff de la Sistemul de control al otrăvurilor din Minnesota, detaliază simptomele extinse pe care le-a experimentat femeia și modul în care vizitele la domiciliu efectuate de Agenția de control al poluării din Minnesota (MPCA) au descoperit niveluri ridicate de mercur în dormitoarele copiilor ei, în lenjeria de pat, în prosoapele de uz casnic și în zona de spălătorie.

„Oamenii habar nu au. Nimeni nu vrea în mod intenționat să se rănească pe sine sau pe membrii familiei sale. Dar (n.r. mercurul) este acolo și nu îl poți vedea, nu îl poți mirosi. Nu există nicio modalitate (n.r.pentru consumatori) de a ști dacă se află sau nu în creme, pentru că nu scrie pe etichete”, a declarat  Batdorff.

Victima  a fost trimisă la echipa lui Batdorff după ce a raportat o serie de simptome, de la insomnie și dureri de picioare la slăbiciune musculară, oboseală și, în cele din urmă, pierderea vederii periferice. Testele au relevat niveluri ridicate de mercur în sângele și urina ei.

Erin Batdorff a explicat că cele mai frecvente simptome pe care le observă în cazul unei potențiale intoxicații cu mercur sunt furnicăturile sau amorțeala la nivelul mâinilor sau picioarelor pacientului. Ea a descris pierderea vederii femeii ca fiind un simptom extrem și permanent,  potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: Minnesota intoxicatie mercur
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close