Antena 3 CNN Externe O femeie a pierdut 19.000 de euro din cont, după ce a fost înşelată cu metoda "coletul"

O femeie a pierdut 19.000 de euro din cont, după ce a fost înşelată cu metoda "coletul"

O escrocherie prin SMS creează panică în Italia. Oamenii primesc pe telefon un mesaj în care sunt anunțați de traseul unui colet. Cei care accesează linkul pot deveni victime ale furturilor bancare. O femeie a pierdut astfel 19.000 de euro din cont.

O femeie a pierdut 19.000 de euro din cont, după ce a fost înşelată cu metoda "coletul"
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   21:54

Presa locală italiană a lansat un semnal de alarma către cetățeni prin care atrage atenția asupra unei metode folosite de escroci pentru a efectua furturi bancare în pandemie.

Este vorba de metoda Coletul. Cei vizați primesc un sms care conține un link pe care sunt invitați să îl acceseze pentru a afla date urgente despre un colet.

„Coletul dumneavoastră este pe drum. Îl puteți urmări aici".

Odată intrată pe site, victima este anunțată că este necesar să facă o plată pentru a i se livra coletul, pe motiv că plata costurilor de expediere nu s-au efectuat.

O femeie a pierdut 19.000 de euro din cont

Ce mai recentă victimă este o femeie din Vatelina, regiunea Lombardia, Italia, care a pierdut 19.000 de euro din cont, după ce şi-a dezvăluit datele personale, notează stiridiaspora.ro

Profitând de ocazie că tot mai multe persoane comanda online, dacă destinatarul mesajului așteaptă de fapt un pachet, riscul căderii în capcană crește semnificativ.

În acest context, cetățenii sunt rugați să fie vigilenți şi să reţină că niciun curier nu va cere vreodată bani suplimentari în timp ce coletul este în curs de livrare.

Cei care primesc acest sms trebuie să-l ignore și mai ales să nu acceseze linkul. Dacă totuși accesați linkul din greșeală, nu introduceți datele solicitate. 

×
Subiecte în articol: femeie metoda Coletul cont bani inselatorie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close