Antena 3 CNN Externe O femeie din Spania a fost acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi

O femeie din Spania a fost acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi

O femeie din Spania a fost acuzată de fostul ei soț că și-a răpit cei doi băieți pentru a-i împiedica să fie vaccinați împotriva COVID-19.

O femeie din Spania a fost acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi
de Alexandra Ionescu    |    06 Ian 2022   •   16:24

Femeia în vârstă de 46 de ani a fost căutată pentru „răpirea minorilor” după ce fostul ei soț, care locuiește în apropierea orașului din sudul Sevilla, a depus o plângere la poliție la mijlocul lunii decembrie, acuzând-o că i-a luat fără autorizație pe băieții de 14 și 12 ani, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Bărbatul a spus că nu i-a văzut pe băieți din 4 noiembrie, când a primit o scrisoare de la fosta lui soție în care spunea că intenționează să-i scoată de la școală la doar câteva zile după ce o instanță a decis că are dreptul de a decide dacă copiii ar trebui vaccinați.

Femeia s-a predat autorităților miercuri dimineață, la Sevilla, împreună cu cei doi băieți, iar un judecător a dispus arestarea ei în așteptarea acuzațiilor.

Cei doi minori au fost predați tatălui lor miercuri după-amiază, a declarat un purtător de cuvânt al forței de poliție din Spania.

Spania, împreună cu alte câteva națiuni europene, a început vaccinarea copiilor cu vârste între cinci și 11 ani împotriva COVID-19 pe 15 decembrie.

Țara nu are o mișcare anti-vaccin semnificativă.

Cu 90% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani din țară complet vaccinați împotriva COVID-19, Spania are una dintre cele mai mari ponderi de persoane complet imunizate din Europa.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close