Antena 3 CNN Externe O femeie a fost ucisă la protestul național al fermierilor, după ce o mașină a intrat într-un blocaj rutier, în Franța | "A secerat trei persoane!"

O femeie a fost ucisă la protestul național al fermierilor, după ce o mașină a intrat într-un blocaj rutier, în Franța | "A secerat trei persoane!"

O femeie în vârstă de 30 de ani a fost ucisă, iar soțul și fiica sa au fost grav răniți, după ce o mașină a intrat într-un baraj rutier în timpul protestului național al fermierilor.

O femeie a fost ucisă la protestul național al fermierilor, după ce o mașină a intrat într-un blocaj rutier, în Franța | "A secerat trei persoane!"
Sursa foto: Captură X@franceinfo
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   14:53

Evenimentul a avut loc marți, în Franța, la sud de orașul Toulose, după ce protestatarii au întrerupt circulația pe mai multe șosele din sud-vestul țării.

Ministrul agriculturii, Marc Fesneau, a declarat că este vorba despre "tragedie pentru toată lumea".

Procurorul local a spus că, potrivit primelor indicii, coliziunea mașinii cu cele trei victime nu s-a produs ca urmare a unui act deliberat.

Evenimentul de marți are loc în contextul în care fermierii din toată Franța și-au extins blocajele rutiere.

Ei au reacționat astfel după o întâlnire cu premierul Gabriel Attal, căruia i s-au plâns de noile reglementări de mediu și de creșterea costurilor energiei.

Cum s-a produs accidentul de la protestul fermierilor

Potrivit anchetatorilor, mașina a lovit mai mulți baloți de paie și "a secerat trei persoane", în timp se deplasa pe o porțiune de autostradă cu două benzi, pe ruta națională principală N20.

Impactul a avut loc la Pamiers, la 70 km sud de Toulouse, în jurul orei locale 05:45, în timp ce era încă întuneric.

Femeia ucisă este Alexandra Sonac, o crescătoare de vite din localitatea Saint-Felix-de-Tournegat, aflată în apropiere.

Fiica acesteia, în vârstă de 14 ani, este în spital în stare critică. Soțul femeii este tratat la Terapie Intensivă.

Cei trei ocupanți ai mașinii care a provocat accidentul au fost reținuți, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru omor din culpă cu circumstanțe agravante.

Fermier francez: Dacă este nevoie, vom bloca Parisul!

Fermiera decedată era membră a sindicatului național FNSEA.

Între timp, protestatarii au anunțat că sunt deciși să continue mișcările revendicative în stradă.

"Dacă va fi necesar, vom bloca Parisul! Unii dintre membrii noștri nu mai au nimic de pierdut, supraviețuirea lor este în joc", a declarat Arnaud Gaillot, șeful sindicatului Jeunes Agriculteurs (Tinerii agricultori), pentru postul de radio RTL.

Presa internațională notează, în context, că protestatarii au blocat cu tractoare și camioane autostrada A7 în sud-estul Franței, iar pe unul dintre vehicule a fost scris cu roșu sloganul "Murim să vă hrănim!"

În GALERIA FOTO următoare, imagini de la acțiunile fermierilor francezi:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În sud-vestul Franței, cele mai recente proteste au început săptămâna trecută. Atunci, peste 400 de tractoare au blocat centrul orașului Toulouse.

Deși este una dintre cele mai importante regiuni agricole din țară, fermierii de aici au cele mai mici venituri, potrivit sindicatului FNSEA.

Conștient de sensibilitatea situației din punct de vedere politic, ministrul francez de Interne a declarat, luni, că nu va ordona poliției să înlăture blocajele fermierilor.

Sursa: BBC

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close