Antena 3 CNN Externe Femeile nu pot gestiona o ţară în criză, apreciază premierul ucrainean

Femeile nu pot gestiona o ţară în criză, apreciază premierul ucrainean

Femeile nu pot gestiona o ţară în criză, apreciază premierul ucrainean
Sursa foto: azarov
19 Mar 2010   •   19:01

Noul premier ucrainean, Mikola Azarov, a declarat, vineri, că implementarea reformelor pe timp de criză nu este o treabă de femei, explicând astfel absenţa personajelor feminine din Cabinetul său, potrivit AFP.

"Situaţia în ţară este dificilă şi am inclus în Guvern bărbaţi capabili să lucreze 16-18 ore pe zi şi să ducă la bun sfârşit reformele. Nu este o treabă de femei realizarea acestor reforme", a declarat Azarov, menţionând însă că are respect pentru sexul opus. Ucraina, grav afectată de criza economică mondială, a înregistrat anul trecut o scădere a produsului intern brut de 15 procente.

Azarov, aflat în funcţie de la 11 martie, a înlocuit-o pe carismatica Iulia Timoşenko, devenită prima femeie în Ucraina care a condus Guvernul. Ea a trecut în opoziţie după înfrângerea pe care a suferit-o la alegerile prezidenţiale din februarie, câştigate de Viktor Ianukovici. În timpul campaniei prezidenţiale, Ianukovici s-a făcut remarcat prin afirmaţii misogine, sfătuind-o pe Timoşenko să "meargă la bucătărie".

O mică organizaţie neguvernamentală feministă din Ucraina, Femen, a organizat, miercuri, o manifestaţie în faţa sediului Guvernului de la Kiev, în semn de protest faţă de absenţa totală a femeilor din noul Cabinet. Aproximativ zece tinere îmbrăcate în costume de bărbat scandau: "Daţi-mi un marochin" şi "Lăsaţi-ne să muncim". Atunci când poliţia le-a împiedicat să se apropie de clădirea Guvernului, protestatarele s-au dezbrăcat.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ucraina femei barbati
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close