Antena 3 CNN Externe Fenomen ÎNGRIJORĂTOR într-una din cele mai puternice ţări din Europa. Angajaţii se sinucid pe capete din cauza EPUIZĂRII. "Şefii ne UMILESC"

Fenomen ÎNGRIJORĂTOR într-una din cele mai puternice ţări din Europa. Angajaţii se sinucid pe capete din cauza EPUIZĂRII. "Şefii ne UMILESC"

Fenomen ÎNGRIJORĂTOR într-una din cele mai puternice ţări din Europa. Angajaţii se sinucid pe capete din cauza EPUIZĂRII. "Şefii ne UMILESC"
de O.P.    |    11 Apr 2014   •   12:53

Cursul vieţii are câteva momente cheie. După adolescenţă urmează terminarea studiilor universitare, apoi începe vânătoarea pentru un job bun. La început înghiţi multe, de dragul de a rămâne în companie, de a fi avansat, de a avea un loc de muncă (spre deosebire de marea majoritate a foştilor tăi colegi de facultate).

Însă, după ce începi să capeţi experienţă, după ce vezi cum merg lucrurile, îţi dai seama că presiunile la care eşti supus nu sunt normale, că drepturile tale n-ar trebui să fie doar pe hârtie, iar un comportament civilizat este valabil atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

Într-una din cele mai mari companii de telecom din Franţa s-a înregistrat un fenomen şocant. De la începutul lui 2014, zece angajaţi şi-au luat viaţa din cauza condiţiilor grele de muncă la care sunt supuşi.

"Şefii ne jignesc. Ne pun să facem cerere scrisă pentru a ne motiva absenţa de la lucru, asta dacă îndrăznim să întârziem 5 minute de la masa de prânz. Ne spun că atunci când mergem la toaletă trebuie să ne anunţăm superiorii, iar lucrurile sunt foarte stresante şi umilitoare pentru noi", a declarat pentru The Guardian un angajat al acestei multinaţionale, sub protecţia anonimatului.

Cele zece victime care au decis să îşi ia viaţa în primele luni ale anului 2014 au fost trei femei și șapte bărbați, iar cea mai tânără avea doar 25 de ani. Nu este pentru prima dată când compania se confruntă cu un val de sinucideri.

Cel mai puternic a fost între 2008 și 2009, când 35 de angajați s-au sinucis, situația forțându-l pe CEO-ul de atunci, Didier Lombard, să își dea demisia.

Ce se va întâmpla cu aceste companii care îşi torturează mental şi psihologic angajaţii? Foamea după bani şi succes scoate la iveală cele mai negre scenarii.

×
Subiecte în articol: sinucideri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close